Μπάσκετ

22 Ιουλίου 2016 21:40

Προκρίθηκε στα ημιτελικά η Εθνική Νέων

Στους «4» της διοργάνωσης η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ισλανδία-Γεωργία στο κλειστό «Τ. Καμπούρης».

Προκρίθηκε στα ημιτελικά η Εθνική Νέων
-

Πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών Β΄ κατηγορίας, που διεξάγεται στη Χαλκίδα, πήρε η Εθνική. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν... αποπροσανατολίστηκε ούτε στον πρώτο «νοκ-άουτ» αγώνα και στα προημιτελικά έκαμψε με σχετική άνεση την αντίσταση και της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης με το τελικό 77-51.

Στους «4» της διοργάνωσης η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θα αντιμετωπίσει την Ισλανδία στο κλειστό «Τ. Καμπούρης» και με νίκη εξασφαλίζει και μαθηματικά την άνοδό της στην Α΄ κατηγορία.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος... οργίασε απέναντι στην Βοσνία και με 23 πόντους, 9 ριμπάουντ δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Θωμάς Κώττας με 18 πόντους, ενώ ξεχώρισαν και οι Μιχάλης Λούντζης (11π.), Δημήτρης Σταμάτης (10π.). 

Η Βοσνία αιφνιδίασε στο πρώτο δεκάλεπτο την «γαλανόλευκη», η οποία έδειχνε επηρεασμένη από την κρισιμότητα της αναμέτρησης. Ωστόσο, στο δεύτερο δεκάλεπτο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδειξε να διαχειρίζεται το παιχνίδι και με εντυπωσιακά αντανακλαστικά στην άμυνα (περιόρισε σε 8 και 9 πόντους τους Βόσνιους σε β΄ και γ΄ δεκάλεπτο αντίστοιχα) και ασυγκράτητο στην επίθεση φρόντισε να πάρει μία διαφορά ασφαλείας, ενώ στην τρίτη περίοδο «καθάρισε» το παιχνίδι (+21, 56-35).

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΣΝΙΑ

Τα δεκάλεπτα: 11-18, 35-26, 56-35, 77-51

Διαιτητές: Κορτές (Ισπανία), Λαβριναβίτσιους (Λιθουανία), Ρόσι (Ιταλία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 4, Κώττας 18 (6ρ, 3κλ, 2κ), Κόνιαρης 4 (4 α), Τσαλμπούρης, Σκουλίδας, Μπιλλής, Σταμάτης 10, Χαραλαμπόπουλος 23 (9ρ, 3 α, 4κλ, 1κ), Δίπλαρος 7 (3 α), Λούντζης 11 (8ρ, 5 α, 4κλ), Αντετοκούνμπο

ΒΟΣΝΙΑ (Μουμίνοβιτς): Λόντσαρ 14, Ντούρμο, Άτιτς 2, Τσούρεβατς 6, Λούζαϊτς 4, Μανγκαφιτς, Πόλουτακ 8, Λάζιτς 3, Καράχοντζιτς 14

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)