Ποδόσφαιρο

24 Μαΐου 2016 09:59

Τέλος και επίσημα ο Φαν Γκάαλ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Λούις Φαν Γκάαλ στον πάγκο των "κόκκινων διαβόλων"...

Τέλος και επίσημα ο Φαν Γκάαλ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
-

Τη λύση της συνεργασίας με τον Λουϊς Φαν Γκάαλ ανακοίνωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ολλανδός προπονητής φεύγει από το «Ολντ Τράφορντ» ακριβώς μετά από δύο χρόνια και όλα δείχνουν ότι αντικαταστάτης του θα είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Επί των ημερών του Φαν Γκάαλ η Γιουνάιτεντ έπαιξε ίσως το χειρότερο ποδόσφαιρο της μεταπολεμικής ιστορίας της, όμως αν μη τι άλλο ο 65χρονος Ολλανδός έγραψε στο βιογραφικό του ότι το 2015 επανέφερε την ομάδα στο Champions League μετά από απουσία ενός χρόνου και κυρίως ότι φεύγει ως κυπελλούχος Αγγλίας.

Ένας από τους ελάχιστους προπονητές που κατέκτησε τίτλο σε όσες χώρες εργάστηκε: Αγγλία, Ισπανία (Μπαρτσελόνα), Γερμανία (Μπάγερν) και Ολλανδία (Αγιαξ). Παράλληλα, οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας του στην τρίτη θέση του Μουντιάλ της Βραζιλίας, με νίκη 3-0 επί της «Σελεσάο» στον μικρό τελικό.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου, οι δύο πλευρές εξέδωσαν ανακοινώσεις. Η Γιουνάιτεντ μέσω του αντιπρόεδρου της, Εντ Γούντγουορντ, ευχαρίστησε τον Φαν Γκάαλ, ο οποίος στη δική μακροσκελή τοποθέτηση επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Ηταν τιμή μου να προπονήσω έναν τόσο σπουδαίο σύλλογο και είμαι υπερήφανος που τον βοήθησα να κατακτήσει το 12ο κύπελλο της Ιστορίας του. Είμαι απογοητευμένος που δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να εκπληρώσω το τριετές πρόγραμμα που είχαμε προγραμματίσει. Πιστεύω όμως ότι έχουν μπει τα θεμέλια για να προχωρήσει το κλαμπ με μεγαλύτερες επιτυχίες. Ελπίζω η κατάκτηση του κυπέλλου να αποτελέσει πλατφόρμα πάνω στην οποίο θα αποκατασταθεί η επιτυχία που ζητούν οι οπαδοί της ομάδας. Ηλπιζα πάντοτε να δουλέψω στο αγγλικό ποδόσφαιρο και να γίνω μέρος της αγγλικής κουλτούρας. Αμφότερες οι εμπειρίες ήταν φανταστικές.

Ευχαριστώ τους παίκτες, ήταν υπέροχη η συνεργασία μαζί τους και είμαι πολύ ευχαριστημένος που είδα τόσους νέους παίκτες να προωθούνται στην πρώτο ομάδα. Θα παρακολουθώ την εξέλιξή τους την επόμενη σεζόν. Ευχαριστώ όλο το προπονητικό επιτελείο, όλους τους εργαζόμενους.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον και τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον που πάντα έκαναν εμένα και την οικογένειά μου να νοιώθουμε ευπρόσδεκτοι στο Μάντσεστερ».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)