Ποδόσφαιρο

24 Μαρτίου 2016 21:49

Παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο του Γιόχαν Κρόιφ

Ο "ιπτάμενος Ολλανδός" άνοιξε φτερά για τον ουρανό σκορπώντας θλίψη. Τι έγραψαν στα social media Μαραντόνα και Μέσι. Το συγκινητικό βίντεο του Άγιαξ.

Παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο του Γιόχαν Κρόιφ
-

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση για τον θάνατο του Γιόχαν Κρόιφ που υπήρξε ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Ο ''ιπτάμενος Ολλανδός'' έφυγε από τη ζωή στα 68 του χρόνια, μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Η οικογένειά του έκανε γνωστό το θάνατο του βιρτουόζου της μπάλας με μια λιτή ανακοίνωση: «Με θλίψη ανακοινώνουμε πως ο Γιόχαν Κρόιφ (68) έφυγε από τη ζωή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, μετά από μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο, στη Βαρκελώνη στις 24 Μαρτίου. Σας παρακαλούμε να σεβαστείτε την οικογένειά του σε αυτές τις δύσκολες ώρες».

Γιόχαν Κρόιφ... ένας καλλιτέχνης της μπάλας

Γιόχαν Κρόιφ, ένας καλλιτέχνης της μπάλας, ο κορυφαίος ευρωπαίος ποδοσφαιριστής τον προηγούμενο αιώνα, έγραψε τη δική του ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και τα επιτεύγματα του συγκρίνονται μόνο με αυτά του Πελέ και του Μαραντόνα, με τον Αργεντινό σταρ να γράφει στη σελίδα του στο facebook «δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ κοκκαλιάρη».

Μαραντόνα - Facebook - ανάρτηση - Γιόχαν Κρόιφ

Δύο μεγάλα πάθη είχε στη ζωή του, το ποδόσφαιρο και το κάπνισμα και στα 68 του χρόνια έφυγε από τη ζωή στην αγαπημένη του Βαρκελώνη, χάνοντας την άνιση μάχη με τον καρκίνο στους πνεύμονες.

Γιόχαν Κρόιφ

Από που ξεκίνησε και που έφτασε...

Ο Γιόχαν Κρόιφ Γεννήθηκε στις 25 Απριλίου του 1947 στο Άμστερνταμ και το σπίτι του ήταν δίπλα από το γήπεδο του Άγιαξ. Η μητέρα του δούλευε ως καθαρίστρια στον σύλλογο και έπεισε τους ανθρώπους της ομάδας να δοκιμάσουν τον γιο της.

- Άγιαξ - Γιόχαν Κρόιφ

Ο Κρόιφ έγινε ο ηγέτης του Άγιαξ και τον οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης, κερδίζοντας το πρώτο κύπελλο πρωταθλητριών απέναντι στον Παναθηναϊκό το 1971 στο Γουέμπλει, ενώ δύο χρόνια αργότερα πήρε μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα με ποσό που αντιστοιχεί στα 2,5 εκ. ευρώ για τα σημερινά δεδομένα…

Γιόχαν Κρόιφ

Ο Κρόιφ μεγαλούργησε και ως προπονητής τόσο με τον Άγιαξ όσο και με την Μπαρτσελόνα, κερδίζοντας τα πάντα. Όλα τα αστέρια του ποδοσφαίρου αποχαιρέτησαν τον «ιπτάμενο Ολλανδό» με τον Λιονέλ Μέσι να γράφει χαρακτηριστικά ότι έφυγε ένας θρύλος.

Λιονέλ Μέσι - twitter - ανάρτηση - Γιόχαν Κρόιφ 

Το ποδόσφαιρο έδωσε τα πάντα στον Κρόιφ αλλά όπως έλεγε και ο ίδιος, το τσιγάρο του τα πήρε όλα...

- Άγιαξ - Γιόχαν Κρόιφ

- Άγιαξ - Γιόχαν Κρόιφ

Το συγκινητικό βίντεο του Άγιαξ για τον Κρόιφ:

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)