Ποδόσφαιρο

20 Δεκεμβρίου 2015 15:13

Πρωταθλήτρια κόσμου η Μπαρτσελόνα

Νίκησε 3-0 τη Ρίβερ Πλέιτ και ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου για τρίτη φορά στην ιστορία της, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Πρωταθλήτρια κόσμου η Μπαρτσελόνα
-

 

Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε απολύτως τα προγνωστικά και κατάκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που είναι ο τρίτος στην ιστορία της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, οι «μπλαουγκράνα» νίκησαν 3-0 την πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής, Ρίβερ Πλέιτ, με γκολ των Λιονέλ Μέσι στο 36ο και Λουίς Σουάρες στο 49ο και 68ο λεπτό.

Οι Καταλανοί έγιναν η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του θεσμού με τις τρεις κατακτήσεις τους στο Club World Cup, αφού μέχρι σήμερα μοιράζονταν την κορυφή με την Κορίνθιανς (Βραζιλία).

Παράλληλα, ο Λιονέλ Μέσι και ο Λουίς Σουάρες έφτασαν στην πρώτη θέση των σκόρερ, με πέντε γκολ έκαστος. Ο Σουάρες πήρε τη «χρυσή μπάλα» της διοργάνωσης ως MVP, καθώς και το «χρυσό παπούτσι», ενώ με την «ασημένια μπάλα» τιμήθηκε ο Μέσι και με τη «χάλκινη» ο Ινιέστα.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπράβο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μασεράνο (81΄ Βερμάλεν), Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (67΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ (89΄ Ματιέ), Λουίς Σουάρες.

ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ: Μπαροβέρο, Μαϊδάνα, Μπαλάντα, Κρανεβίτερ, Μόρα (46΄ Μαρτίνες), Κάρλος Σάντσες, Αλάριο, Βιουντές (56΄ Ντριούσι), Βανχιόνι, Πόνσιο (46΄ Λούτσο Γκονζάλες), Μερκάδο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)