Ευρωμπάσκετ 2015

15 Σεπτεμβρίου 2015 18:03

Ευρωμπάσκετ 2015: Με πίστη για τη νίκη κόντρα στην Ισπανία

Ως «τελικός» αντιμετωπίζεται στο στρατόπεδο της Εθνικής η αναμέτρηση με την Ισπανία. Ζωντανά (19:30) ο προημιτελικός από τον ΑΝΤ1 και τον ΑΝΤ1news.gr

Ευρωμπάσκετ 2015: Με πίστη για τη νίκη κόντρα στην Ισπανία
-

Οκτώ χρόνια μετά την «κλοπή» από την Ισπανία της πρόκρισης στον τελικό του Ευρωμπάσκετ της Μαδρίτης, η μοίρα έφερε και πάλι τους «φούριας ρόχας» στο δρόμο της Εθνικής Ελλάδος.

Η Ισπανία θα παραταχθεί πάνοπλη στον προημιτελικό, που θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ΑΝΤ1 και τον ΑΝΤ1news.gr. 

Κατσικάρης: Να σταματήσουμε τα εύκολα καλάθια της Ισπανίας

«Τις ευκαιρίες τις κερδίζεις από το τζάμπολ. Αν το αξίζεις, κερδίζεις. Έχουμε καλή ομάδα. Είχαμε από την αρχή αυτή την ημερομηνία στο μυαλό μας. Είμαστε πνευματικά έτοιμοι για το παιχνίδι. Παρά τα προβλήματα ή ό,τι άλλο, η Ισπανία παραμένει μία πολύ μεγάλη ομάδα με τεράστιους παίκτες. Έχουν την εμπειρία από τέτοια παιχνίδια. Σωματικά δεν θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτερα. Το “rotation” πήγε εξαιρετικά, αφού κανείς δεν είναι καταπονημένος. Πρέπει να έχουμε υπομονή κι επιμονή,» δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης.

Eurobasket 2015 - Ελλάδα - Βέλγιο

O ομοσπονδιακός τεχνικός σχολίασε ως προς τον τρόπο που σκέφτεται να αντιμετωπίσει τους Ισπανούς: «Ένας από τους στόχους μας είναι να σταματήσουμε τα εύκολα καλάθια της Ισπανίας. Πολλή δουλειά θα γίνει γύρω από τον Γκασόλ, που βρίσκεται στο 40% των πόντων της ομάδας του. Πρέπει να προσέξουμε. Δεν έχουμε δει την Ισπανία να παίζει για πολλή ώρα όπως μπορεί. Εμείς δεν θα κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Θέλω να έχουμε την ίδια ένταση από την αρχή έως το τέλος του αγώνα, να πάμε στην επαφή. Θα πρέπει να διαχειριστούμε σωστά τα φάουλ και να τρέξουμε περισσότερο απ’ ότι στο προηγούμενο παιχνίδι. Να τρέξουμε, όμως έξυπνα, γιατί η Ισπανία μπορεί να μας "σκοτώσει" άμα κάνουμε εύκολα λάθη».

Στη συνέχεια εξήγησε πως κανείς στην εθνική ομάδα δε σκέφτεται τον ημιτελικό με την Ισπανία, μέσα στη Μαδρίτη, το 2007, ενώ αναφέρθηκε και στη δική του σχέση με το ισπανικό μπάσκετ, καθώς έχει διατελέσει τεχνικός των Βαλένθια, Μπιλμπάο και από φέτος θα κοουτσάρει τη Μούρθια: «Ειλικρινά το λέω δεν έχω καθόλου στο μυαλό μου να δω προσωπικά τον αγώνα, με τη λογική να αποδείξω. Αν κερδίσουμε βέβαια, οι Βάσκοι θα χαρούν δεόντως».

Eurobasket - Γεωργία - Ελλάδα - αγώνας

Ζήσης: Προσεκτικοί στην άμυνα, με αυτοπεποίθηση στην επίθεση

Ο αρχηγός της εθνικής, Νίκος Ζήσης, πιστεύει απόλυτα στους συμπαίκτες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υποτιμά την Ισπανία ή την κρισιμότητα του αγώνα. «Έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι μπροστά μας. Είχαμε πει ότι θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στα χιαστί. Ο προημιτελικός σου δίνει την ευκαιρία να φτάσεις κοντά στα μετάλλια. Πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό απέναντι στην Ισπανία,» έδωσε το στίγμα ο Ζήσης.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Υπάρχουν 12 ετοιμοπόλεμοι παίκτες προκειμένου να διεκδικήσουμε τη νίκη απέναντι στους Ισπανούς. Σε ακόμα ένα παιχνίδι, θα παίξει τεράστιο ρόλο η άμυνά μας. Η Ισπανία είναι πρώτη στην επίθεση σε ολόκληρο το τουρνουά, επομένως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα, να μαζέψουμε τα ριμπάουντ και να αποφύγουμε τα λάθη που θα τους δώσουν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Στην επίθεση πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα σε κάθε φάση. Οι σωστές αποφάσεις θα μας δώσουν και ισορροπία στο παιχνίδι μας,» πρόσθεσε ο έμπειρος γκαρντ.

Στη συνέχεια, ο Ζήσης εξέφρασε το σεβασμό του στον Γκασόλ: «Ο Γκασόλ είναι ένας θρύλος. Σίγουρα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ισπανικής ομάδας, χωρίς να μειώνουμε κάποιον άλλον παίκτη. Θέλουμε να του κάνουμε τη ζωή δύσκολη! Να τον κουράσουμε σε άμυνα και επίθεση».

Στο τέλος, ο Ζήσης ξεκαθάρισε: «Δεν θέλουμε καμία εκδίκηση από την Ισπανία. Ήλθαμε σε αυτό το Ευρωμπάσκετ με σκοπό να είμαστε έτοιμοι στα χιαστί ματς. Πήραμε το πρώτο, τώρα έχουμε μπροστά μας το δεύτερο. Έτυχε, λοιπόν, να παίξουμε με την Ισπανία. Πιστεύουμε στην ομάδα μας, μπορούμε να τους κερδίσουμε. Το κίνητρό μας είναι να επιστρέψουμε στις επιτυχίες και όχι η εκδίκηση». 

Eurobasket 2015 - ΠΓΔΜ - Ελλάδα

Παπανικολάου: “Τελικός” ο αγώνας με την Ισπανία

«Τελικό» χαρακτήρισε τον αγώνα με την Ισπανία ο Κώστας Παπανικολάου. «Από εδώ και πέρα υπάρχουν μόνο τελικοί,» εξήγησε κάτι που βέβαια για να συμβεί θα πρέπει πρώτα η εθνική να ξεπεράσει το εμπόδιο των παικτών του Σκαριόλο στον αυριανό νοκ άουτ προημιτελικό. «Θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Είναι ένα παιχνίδι που σε βάζει στη ζώνη των μεταλλίων. Το ότι παίζουμε κόντρα στην Ισπανία έχει δημιουργήσει ένα κλίμα με βάση την προϊστορία των αναμετρήσεων. Το παιχνίδι είναι "πόλεμος" από μόνο του. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Γι’ αυτό το παιχνίδι δουλεύαμε σε όλη την προετοιμασία,” πρόσθεσε.

Ο φόργουορντ των Νάγκετς μίλησε για το δύσκολο έργο που θα έχουν οι Μπουρούσης, Κουφός απέναντι στον Γκασόλ: «Θα είναι αντίπαλοι ενός καταπληκτικού παίκτη. Για να βρίσκονται εδώ όμως, ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Είμαστε έξυπνος λαός. Δεν είναι όμως μόνο ο Γκασόλ, αφού μιλάμε για μία πολύ ταλαντούχα ομάδα. Αν επικεντρωθούμε μόνο σε έναν, θα μας κάνει τη ζημιά κάποιος άλλος».

Σχετικά με το αρνητικό ρεκόρ της εθνικής απέναντι στους Ισπανούς (7 νίκες – 15 ήττες), ο Παπανικολάου υπογράμμισε: «Η ιστορία είναι πιο πολύ για τον κόσμο και τους δημοσιογράφους. Εμείς επικεντρωνόμαστε στη δουλειά μας μέσα στο παρκέ. Σημασία έχει τι προσδοκίες έχεις ως ομάδα. Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά. Δεν το φωνάζουμε, αλλά μέσα μας αυτό θέλουμε και στοχεύουμε. Αύριο (15/9) είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να επανεμφανιστούμε στα μετάλλια».

* Δείτε τα τελευταία νέα της Εθνικής πριν το ματς με την Ισπανία. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)