Ευρωμπάσκετ 2015

13 Σεπτεμβρίου 2015 22:13

Μάντζαρης: Ο Πάου Γκασόλ δεν μπορεί να μας νικήσει μόνος του

"Δεν βλέπουμε σαν κακό δαίμονα την Ισπανία, ούτε σαν εκδίκηση...", ανεφερε ο Έλληνας διεθνής.

Μάντζαρης: Ο Πάου Γκασόλ δεν μπορεί να μας νικήσει μόνος του
-

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, μετά την απογευματινή προπόνηση της Εθνικής ομάδας στη Λιλ εμφανίστηκε αισιόδοξος ενόψει της αναμέτρησης με την Ισπανία για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2015 λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Πάου Γκασόλ δεν μπορεί να μας νικήσει μόνος του».

Συγκεκριμένα ο Έλληνας διεθνής δήλωσε αρχικά: «Κάναμε την αρχή, ξορκίσαμε το νοκ άουτ παιχνίδι (δεν είχε νικήσει σε νοκ άουτ αγώνα από το 2009 στην Πολωνία) και τώρα μακάρι να συνεχιστεί η επιτυχία μας. Δεν βλέπουμε σαν κακό δαίμονα την Ισπανία, ούτε σαν εκδίκηση, όπως λέγεται. Απλά είναι μία ευκαιρία για εμάς να τους νικήσουμε γιατί είμαστε σε καλή κατάσταση, βελτιωνόμαστε, έχουμε βρει το ρυθμό μας και εξαρτάται από εμάς να πάρουμε την πρόκριση στους «4».»

Ενω για το γεγονός πως η Ισπανία αυτή την φορά δεν είναι απο τα φαβορί της διοργανωσής είπε: «Στα νοκ άουτ παιχνίδια μπορεί να νικήσει ο οποιοσδήποτε. Είδαμε ότι η Τσεχία απέκλεισε την Κροατία, αφού στο νοκ άουτ δεν εμφανίστηκε όπως θα ήθελε. Τώρα που η Ισπανία έχει 7-8 παίκτες, είναι πιο συγκεντρωμένη, έχει πολύ ταλέντο στην επίθεση και πρέπει να τους κερδίσουμε στην άμυνα».

Η Ελλάδα δεν έχει νικήσει ποτέ τον… Πάου Γκασόλ. Τη μοναδική φορά, τα τελευταία χρόνια που η εθνική δυσαρέστησε τους Ίβηρες, ήταν το 2013 στη Σλοβενία, με τον άσο τον Λέικερς τότε και νυν των Μπουλς να μη συμμετέχει στη διοργάνωση.

 «Είναι ένας παίκτης με πλούσιο ταλέντο. Όλοι τον ξέρουμε. Από τους καλύτερους που έχει περάσει στην Ευρώπη, αλλά ένας παίκτης δεν μπορεί να νικήσει μια ομάδα μόνος του» δήλωσε σχετικά ο γκαρντ του Ολυμπιακού συμπληρώνοντας «…Αυτή η νοοτροπία πως η Ισπανία μας νικά πάντα υπάρχει κυρίως στις παλαιότερες γενιές. Αν πας σε έναν αγώνα λέγοντας πως με έχουν πελάτη και πως δεν θα νικήσω, τότε σίγουρα θα χάσεις. Είναι ένα ματς ξεχωριστό, προημιτελικός, ένα ματς που τα πάντα μπορούν να συμβούν. Αν την κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ, γιατί είναι ομάδα επιθετική και όχι αμυντική, τότε έχουμε ελπίδες να τη νικήσουμε».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)