Ευρωμπάσκετ 2015

10 Σεπτεμβρίου 2015 18:13

Ευρωμπάσκετ 2015: Βέλγιο, Εσθονία ή Λετονία στο δρόμο της Εθνικής

Με την τέταρτη ομάδα του Δ' ομίλου θα παίξει η Ελλάδα στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι στην φάση των "16". Η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει σήμερα.

Ευρωμπάσκετ 2015: Βέλγιο, Εσθονία ή Λετονία στο δρόμο της Εθνικής
-

Πρώτη στον Γ όμιλο του Ευρωμπάσκετ θα τερματίσει η Εθνική Ομάδα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της σημερινής τελευταίας αγωνιστικής στη φάση των ομίλων, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία.

Η πρωτιά στον όμιλο για την επίσημη αγαπημένη «κλείδωσε» στον αγώνα με την Σλοβενία, όπου οι διεθνείς πήραν την νίκη και έκαναν  το 4Χ4. Βαθμολογικά το ματς με την Ολλανδία απόψε (22.00/ΑΝΤ1 & ant1news.gr) μπορεί να είναι αδιάφορο για την Εθνική μας, όμως για ψυχολογικούς λόγους θέλουν τη νίκη για να κάνει το  5Χ5 και να πάει αήττητη στη βάση των «16» που θα διεξαχθεί στην Λιλ, με το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι το Σάββατο.

Η Ελλάδα, ως πρώτη, παίρνει αυτόματα την τέταρτη ομάδα του Δ' ομίλου, στον οποίο η κατάσταση είναι περίπλοκη.  Η πρωτιά στον συγκεκριμένο όμιλο θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του αγώνα Λετονία – Εσθονία (18.30).

Το Βέλγιο παραμένει η βασική υποψήφια για να τεθεί αντιμέτωπη της Ελλάδας, καθώς έχει χάσει τόσο από τους Λετονούς (78-67) όσο και από τους Τσέχους (66-64). Σήμερα νίκησε την Ουκρανία και έφτασε στις 3 νίκες, δύο ήττες και θα χρειάζεται ήττα της Λετονίας από την Εσθονία για να... γλιτώσει την Εθνική. Σε αυτό το ενδεχόμενο την τέταρτη θέση θα πάρουν οι Εσθονοί και θα μείνουν εκτός συνέχειας οι Λετονοί.

Επίσης, οι Βέλγοι έχουν το αβαντάζ στην τριπλή ισοβαθμία με Λιθουανία και Λετονία, αφού κέρδισαν την Ουκρανία, η Λετονία κερδίσει την Εσθονία και η Τσεχία τη Λιθουανία. Σε αυτήν την περίπτωση, αντίπαλος της Ελλάδας στη φάση των 16 θα είναι η Λετονία, λόγω της μεγάλης διαφοράς της ήττας από τους Λιθουανούς.

Αντίθετα στην τριπλή ισοβαθμία με Τσεχία και Λετονία, οι Βέλγοι θα είναι τέταρτοι, αφού έχουν χάσει από αμφότερες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)