Ευρωμπάσκετ 2015

03 Σεπτεμβρίου 2015 19:19 Τελευταία ενημέρωση : -

Η Ελληνική “Dream Team” του Ευρωμπάσκετ 2015

Η «επίσημη αγαπημένη» δίνει δυναμικό «παρών» στην μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με το πληρέστερο ρόστερ της τελευταίας δεκαετίας.

Η Ελληνική “Dream Team” του Ευρωμπάσκετ 2015
-

Του Κυριάκου Καψή

Στη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, είναι… προσκεκλημένη και η «επίσημη αγαπημένη», η οποία θα παραβρεθεί στα σαλόνια του Ευρωμπάσκετ, έχοντας στις τάξεις της όλα τα «λαμπερά αστέρια».

Απουσίες δεν υπάρχουν και κατά  πολλούς, το εφετινό ρόστερ είναι το πληρέστερο και το καλύτερο, μετά αυτό του 2006 στην Ιαπωνία, όπου η ‘’γαλανόλευκη’’ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με την θριαμβευτική νίκη επί των Ηνωμένων Πολιτειών στον ημιτελικό, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι την μεγαλύτερη, στην ιστορία της.

Ο στόχος στο Ευρωμπάσκετ 2015 είναι διπλός. Αφενός η κατάκτηση ενός μεταλλίου, αφετέρου η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, το καλοκαίρι του 2016.

Μετάλλιο οι διεθνείς μας έχουν να δουν 6 χρόνια, απ΄ όταν πήραν την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας. 

Τα 2/3 του εφετινού ρόστερ (Σπανούλης, Ζήσης, Κουφός, Καϊμακόγλου, Μπουρούσης, Καλάθης, Πρίντεζης, Περπέρογλου) ήταν και στο Κατοβίτσε.

Φώτης Κατσικάρης

Μεγάλη είναι η πρόκληση και για τον ομοσπονδιακό μας τεχνικό, Φώτη Κατσικάρη, καθώς ο 48χρονος προπονητής ουσιαστικά θα κριθεί σε αυτό το Ευρωμπάσκετ και η πορεία της Εθνικής μας, αποτελεί, πέραν των άλλων και προσωπικό του «στοίχημα».

Στην Ελληνική “Dream Team” για το Ευρωμπάσκετ ο Φώτης Κατσικάρης επέλεξε τους Ζήση, Σπανούλη, Αντετοκούνμπο, Μπουρούση, Καλάθη, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σλούκα, Καΐμακόγλου, Μάντζαρη, Κουφό και Περπέρογλου.

Eurobasket 2015 - Ελληνική Ομάδα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)