Ποδόσφαιρο

05 Μαΐου 2015 16:21

«Εκτοξεύει» τον Ολυμπιακό στην ελίτ!

Ημέρες 1999 θα ζήσουν και πάλι οι φίλοι του Ολυμπιακού.

-



Του Βασίλη Χατζηδάκη

Η εντυπωσιακή πορεία τότε των πρωταθλητών μέχρι την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ «άνοιξε την όρεξη» του Σωκράτη Κόκκαλη. Ο εμβληματικός πρόεδρος της ομάδας του Πειραιά «τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, φέρνοντας στην Ελλάδα τους Ζιοβάνι και Ζάχοβιτς. Έπειτα από 16 χρόνια, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναμένεται να βαδίσει στα ίδια μονοπάτια. Ο ισχυρός άνδρας των πρωτοπόρων της Σούπερ Λίγκα έχει πάρει την απόφαση να «τινάξει τη μπάνκα» στον αέρα και να «εκτοξεύσει» τον Ολυμπιακό στην ελίτ της Γηραιάς Ηπείρου.

Το μεγάλο «κόλπο» που ονειρεύονται να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» ακούει στο όνομα Γκουίδο Καρίγιο. Ο Αργεντινός στράικερ αποτελεί τον πρώτο στόχο για την ενίσχυση της «γραμμής κρούσης» και ο Χουάνχο Λορένθο ξεκίνησε ήδη τις επαφές με την Εστουντιάντες. Μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού στις διαπραγματεύσεις είναι ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο οποίος έχει πολύ καλές σχέσεις με τη διοίκηση της ομάδας της Αργεντινής. Ο πανύψηλος στράικερ βρίσκεται στο στόχαστρο της Πόρτο, της Μπενφίκα, αλλά και αρκετών ομάδων από το ισπανικό και το ιταλικό πρωτάθλημα.

«Ταγκό» με Καρίγιο και «σάμπα» με Ρομπίνιο φιλοδοξούν να «χορεύουν» οι «ερυθρόλευκοι» τη νέα σεζόν. Πέρυσι τον «έκοψε» ο Μίτσελ, φέτος όμως ο Περέιρα δεν είναι αρνητικός στις «βεντέτες». Ο Βραζιλιάνος βλέπει με θετικό μάτι το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ευρώπη, εφόσον ικανοποιηθεί οικονομικά και ο Μίνο Ραϊόλα (ο μάνατζερ του Ρομπίνιο) είναι έτοιμος να κλείσει ένα ακόμη μεγάλο «deal» με τον Ολυμπιακό.

Έξυπνη «βόμβα» για τη μεσαία γραμμή θεωρείται ο Άλμπιν Έκνταλ. Ο 25χρονος Σουηδός ανήκει στην Κάλιαρι και αγωνίζεται από το 2008 στο ιταλικό πρωτάθλημα. Είναι 15 φορές διεθνής και έχει περάσει από Γιουβέντους, Σιένα και Μπολόνια.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)