Ποδόσφαιρο

06 Μαρτίου 2015 22:41

5 εκατ. ευρώ από την ιταλική λίγκα στην Πάρμα για να βγάλει τη χρονιά

Χείρα βοηθείας έδωσαν οι σύλλογοι της Serie A στην Πάρμα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις οικονομικές ανάγκες της φετινής σεζόν.

-

Σε δεινή οικονομική θέση έχει περιέλθει η Πάρμα, που δεν είχε καταφέρει να αγωνιστεί στα δύο τελευταία ματς του ιταλικού πρωταθλήματος.

Η διοργανώτρια αρχή στη γειτονική χώρα έσπευσε σε βοήθεια και με απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας των συλλόγων της Serie A αποφάσισε να της χορηγήσει το ποσό των 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να ολοκληρώσει τη σεζόν και να μην αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Από τους 20 συλλόγους της Serie A, οι 16 τάχθηκαν υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης της Πάρμα. Ρόμα, Νάπολι και Σασσουόλο απείχαν, ενώ μόνο η Τσεζένα είπε «όχι».

Κατόπιν τούτου, η αναμέτρηση της Πάρμα με την Αταλάντα θα διεξαχθεί κανονικά, εξέλιξη η οποία σκόρπισε χαμόγελα στους ιθύνοντες του δοκιμαζόμενου συλλόγου.

Η Πάρμα δεν έχει κερδίσει ποτέ το «σκουντέτο» της Serie A, αν και έφθασε μία ανάσα από την κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος το 1997 υπό την καθοδήγηση του νυν τεχνικού της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι.

Ωστόσο, έχει στο παλμαρέ της δύο Κύπελλα UEFA (1995, 1999), ένα Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης (1993) και τρία Κύπελλα Ιταλίας, ενώ τη φανέλα της έχουν φορέσει μεγάλοι αστέρες του ποδοσφαίρου, όπως ο Ερνάν Κρέσπο και ο Τζιανφράνκο Τζόλα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)