Europa League

18 Σεπτεμβρίου 2014 23:54

«Εξάσφαιρος» ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του στο Εuropa League

Με έναν σούπερ-Αθανασιάδη ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 6-1 την Ντιναμό Μινσκ και ξεκίνησε εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις του στο Εuropa League.

-

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στέφανο Αθανασιάδη, που σημείωσε χατ-τρικ (11’, 16’, 28’), ο «δικέφαλος του Βορρά» σκόρπισε με το εντυπωσιακό 6-1 την Ντιναμό Μινσκ στην Τούμπα και μπήκε με…. άγριες διαθέσεις στη φάση των ομίλων του Europa League.

Οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη επέβαλαν τους δικούς τους «όρους» στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα και πριν το ημίωρο, βρέθηκαν να προηγούνται με 4-0. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 1-0 χάρη σε αυτογκόλ του Νίκολιτς, ενώ ακολούθησαν τα τρία γκολ του Κλάους στο 11΄, στο 16΄ και το 28΄.

Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε την ευκαιρία να πετύχει κι άλλο τέρμα με τον Σαλπιγγίδη στο 40΄, όμως δεν… πτοήθηκε και στην επανάληψη συνέχισε να «πυροβολεί» την εστία των Λευκορώσων.

Στο 50ο λεπτό ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έγραψε το 5-0 για την ομάδα του, ενώ στη συνέχεια η Ντιναμό Μινσκ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σίμοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το ήδη υψηλό σκορ σε συνδυασμό με το αριθμητικό πλεονέκτημα, έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να ρίξει το ρυθμό του και να κάνει συντήρηση δυνάμεων, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Λευκορώσοι για να μειώσουν απλά σε 5-1 με τον Νίκολιτς στο 80΄.

Η τελευταία… κουβέντα, ωστόσο, ανήκε στον «δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 6-1 στο 90ο λεπτό με τον Τζανδάρη. Με το αποτέλεσμα αυτό, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε την μεγαλύτερη εντός έδρας ευρωπαϊκή νίκη του στη σύγχρονη ιστορία του (είχε νικήσει με 6-1 την Πρίμπραμ το 2001).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς (72' Σπυρόπουλος), Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Μακ(46' Παπαδόπουλος) , Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (67' Γκολάσα).

Ντιναμό Μινσκ: Γκούτορ, Πολίτεβιτς, Κάρποβιτς, Μπανγκουρά, Βερετίλο, Βορόνκοφ (57' Φιγκουερέδο), Σίμοβιτς, Νίκολιτς, Ουντότζι (88' Ρασάντκιν), Στάσεβιτς, Ντζα Ντζεντζέ (33' Αντάμοβιτς).

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)