Ποδόσφαιρο

17 Μαΐου 2014 22:31

Πήρε το καλό εισιτήριο για το Europa League ο ΠΑΟΚ

Με νίκη επί του Παναθηναϊκού έκλεισε τη φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ και τερμάτισε στη 2η θέση των πλέι οφ, παίρνοντας το καλό εισιτήριο του Europa League.

-



Ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 1-0 των «πράσινων» στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, για την 6η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα, κατακτώντας τη 2η θέση στην ειδική βαθμολογία, η οποία τον στέλνει στα πλέι οφ του Europa League.

Σε ένα παιχνίδι με εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες και τρία δοκάρια, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει δίχτυα στο 57΄με τον Βούκιτς και να αποχαιρετήσει με νίκη τη χρονιά.

Μόλις στο 6ο λεπτό, οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Κουλούρη, ενώ οι «πράσινοι», οι οποίοι είχαν κλειδώσει σε κάθε περίπτωση την 1η θέση των πλέι οφ, που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, απάντησαν με δύο δοκάρια, ένα του Ατζαγκούν στο 12΄ και ένα του Μάρκους Μπεργκ στο 64ο λεπτό. Ακολούθησαν ορισμένες καλές στιγμές για τις δύο ομάδες, όμως το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τον ΠΑΟΚ να σφραγίζει τελικά το "τριποντο" και τη 2η θέση.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Ινσαουράλδε, Λίνο, Λάζαρ (46' Βούκιτς) (68' Κατσουράνης), Κάτσε, Κουλούρης (82' Σκόνδρας), Στοχ, Νάτχο, Σαλπιγγίδης.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Ρισβάνης, Κουτρουμπής, Μαρινάκης (84' Χουχούμης), Δώνης (74' Κλωναρίδης), Λαγός (78' Μέντες), Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης, Μπεργκ.




Στο άλλο παιχνίδι, ο Ατρόμητος πήρε σπουδαία νίκη με 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι και εξασφάλισε την 3η θέση των πλέι οφ, που οδηγεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, με τους Αρκάδες να μένουν στην 4η και τελευταία θέση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Περιστεριώτες ήταν ο Ναπολεόνι, που πέτυχε δύο γκολ  στο 7’  και στο 24΄, ενώ το τρίτο τέρμα σημείωσε ο Φυτανίδης στο 37ο λεπτό. Για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει προσωρινά ο Ντε Μπλάσις στο 32ο λεπτό.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Σηφάκης, Φυτανίδης, Μπάλλας, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Ναπολεόνι (80’ Γεωργίου), Δημούτσος, Ούμπιδες, Πίτου Γκαρσία, Καραμάνος (46’ Φάμπιο), Μπρίτο (73’ Νάστος).

Αστέρας Τρίπολης: Ερνάντες, Κοντοές, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν (65’ Ναβάρο), Ζησόπουλος, Εντό (46’ Μουνάφο), Ουσέρο, Καράσκο, Ντε Μπλάσις, Βάλντο.

Η τελική κατάταξη των πλέι οφ:

1. Παναθηναϊκός 11
2. ΠΑΟΚ 10
3. Ατρόμητος 7
4. Αστέρας Τρίπολης 7

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)