Ποδόσφαιρο

04 Μαΐου 2014 00:41

Σήκωσε το Κύπελλο Ιταλίας η Νάπολι

Κυπελλούχος Ιταλίας «στέφθηκε» η Νάπολι χάρη στη σπουδαία νίκη της με 3-1 επί της Φιορεντίνα στον τελικό, που στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

-



Στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας στο "Ολίμπικο" της Ρώμης, που επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό ενός οπαδού των "παρτενοπέι" από πυροβολισμούς πριν την έναρξη του αγώνα και σοβαρά επεισόδια, η Νάπολι θριάμβευσε (3-1) απέναντι στη Φιορεντίνα και κατέκτησε το τρόπαιο.

Στον αγώνα, που ξεκίνησε με περίπου 45 λεπτά καθυστέρηση εξαιτίας των συμπλοκών ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, αλλά και της Ρόμα, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ήταν αυτή που πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ινσίνιε, που σκόραρε δις στο 11ο και στο 17ο λεπτό, πήρε από νωρίς αέρα δύο τερμάτων.

Η απάντηση για την Φιορεντίνα ήρθε στο 28΄ από τον Χουάν Βάργκας, που μείωσε προς στιγμήν σε 2-1, βάζοντας εκ νέου την ομάδα του στο κόλπο για τη διεκδίκηση του τροπαίου. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, ενώ στην επανάληψη οι «μωβ» αύξησαν την πίεσή τους, προκειμένου να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης.

Οι παίκτες της Φιορεντίνα είχαν την κατοχή και τον έλεγχο, αλλά δεν μπόρεσαν να βγάλουν μεγάλες φάσεις στην αντίπαλη εστία, ωστόσο οι ισορροπίες άλλαξαν στο 79ο λεπτό, όταν και αποβλήθηκε ο Ινλέρ για τη Νάπολι. Η αποβολή ώθησε τους «μωβ» να πιέσουν ακόμη περισσότερο και παραλίγο να κάνουν τη ζημιά, όμως ο Ίλιτσιτς έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση. Αντίθετα, οι «παρτενοπέι» αποδείχθηκαν αποτελεσματικότατοι στην τελική προσπάθεια και με τον Μέρτενς στο 92ο λεπτό διαμόρφωσαν το τελικό 3-1, κατακτώντας θριαμβευτικά το Κύπελλο Ιταλίας.



Οι συνθέσεις:

Φιορεντίνα: Νέτο, Τόμοβιτς, Ροντρίγκεζ, Σάβιτς, Πασκουάλ (56' Μ. Φερνάντεζ), Ακουιλάνι (82' Μάτρι), Πιζάρο, Βάργκας, Μπόρια Βαλέρο, Χόακιν (72' Ρόσι), Ιλισιτς. 

Νάπολι: Ρέινα, Ενρίκε, Αλμπιόλ, Φερνάντεζ, Γκουλαμ, Ινλερ, Ζορζίνιο, Καγεχόν, Χάμσικ (64' Μέρτενς), Ινσίνιε (81' Μπεχράμι), Ιγκουαϊν (70' Πάντεφ).

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)