Ποδόσφαιρο

03 Μαΐου 2014 21:00

«Πέταξε» ο τίτλος για την Μπαρτσελόνα

Όνειρο θερινής νυκτός φαντάζει πλέον η κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος για την Μπαρτσελόνα, ενώ στην Αγγλία η Σίτι βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο.

-



Οι Καταλανοί αν και προηγούνταν με 2-1 απέναντι στη Χετάφε στο «Καμπ Νου» μέχρι το 91΄, δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης (2-2) στην εκπνοή και ουσιαστικά αποχαιρέτησαν τον τίτλο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. 

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με τον Μέσι στο 23ο λεπτό, στο 39’, όμως, οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι παλεύουν για την παραμονή τους, ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Λαφίτα. Στο 67’ ο Αλέξις Σάντσεθ, έβαλε εκ νέου μπροστά στο σκορ τους «μπλαουγκράνα», γράφοντας το 2-1, ωστόσο στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λαφίτα και πάλι, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ισοφάρισε στο τελικό 2-2 και έσβησε τις ελπίδες των «μπλαουγκράνα» για το πρωτάθλημα. 

Μετά από 36 αγωνιστικές, οι Καταλανοί βρίσκονται πλέον τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία έχει την ευκαιρία να ξεφύγει με έξι βαθμούς την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή η Μπιλμπάο, επιβλήθηκε της Ράγιο Βαγεκάνο με 3-0 και κατέκτησε και μαθηματικά την 4η θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, της επόμενης περιόδου.





Τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος έκανε από τη μεριά της το Σάββατο η Μάντσεστερ Σίτι χάρη στη σπουδαία νίκη της με με 3-2 επί της Έβερτον στο "Γκούντισον Παρκ", στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Η "Σίτι" ισοφάρισε στο 22ο λεπτό με τον Αγουέρο το γκολ που είχε πετύχει στο 11΄ ο Μπάρκλεϊ, ενώ ο Τζέκο με δύο γκολ στο 43΄ και στο 48΄ έγραψε το 1-3 για την ομάδα του. Το μόνο που κατάφερε η Έβερτον ήταν να μειώσει με τον Λουκάκου στο 65ο λεπτό.

Πλέον, οι "πολίτες" έφοσον νικήσουν στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια για το πρωτάθλημα, θα στεφθούν πρωταθλητές Αγγλίας.

Στη Γερμανία, αντίστοιχα, η πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου ξέσπασε στο Αμβούργο, το οποίο διέλυσε με 4-1 εκτός έδρας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Βαυαρούς, ήταν ο Γκέτσε, που πέτυχε χατ-τρικ (32', 55', 69'), ενώ το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Πιζάρο στο 75ο λεπτό. Για τους γηπεδούχους είχε μειώσει ο Χακάν στο 72΄.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)