Ποδόσφαιρο

22 Απριλίου 2014 12:00

Τέλος ο Μόγιες από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η απογοητευτική πορεία της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο, οδήγησε την διοίκηση των «μπέμπηδων» στην λύση της συνεργασίας με τον Ντέϊβιντ Μόγιες.

-

Η σχετική ανακοίνωση για τον εδώ και 10 μήνες διάδοχο του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, είναι λακωνική κι έχει ως εξής: «Η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, ενημερώνει ότι ο Ντέϊβιντ Μόγιες δεν ανήκει στον σύλλογο». 

Όπως είναι γνωστό, οι «μπέμπηδες» αποκλείσθηκαν από τα ημιτελικά του τσάμπιονς λιγκ, ενώ έχασαν και την δυνατότητα να συμμετάσχουν στο τσάμπιονς λιγκ της νέας περιόδου. Επίσης, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να «προλάβουν» ακόμη και μία θέση για το νέο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς η απόσταση που τους χωρίζει από την προνομιούχο 6η θέση και την Τότεναμ, είναι έξι βαθμοί. 

Οπως όλα δείχνουν, η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ θα μείνει εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 1990 (!), ενώ χαρακτηριστικό της απογοητευτικής παρουσίας της στην πρέμιερ λιγκ, είναι το γεγονός ότι μέχρι στιγμής, έχει γνωρίσει 11 ήττες!  

Ο μέχρι σήμερα βοηθός του Μόγιες, Ράιαν Γκιγκς, αντικατέστησε προσωρινά και μέχρι την λήξη της αγωνιστικής περιόδου, τον Σκωτσέζο τεχνικό. Ο βραχύσωμος άσος, που ανήκει ακόμη στο ρόστερ των «μπέμπηδων» και έχει αγωνισθεί 21 φορές εφέτος, ανέλαβε να καθοδηγήσει τους συμπαίκτες του μέχρι να ολοκληρωθεί η πρέμιερ λιγκ, διάστημα στο οποίο η διοίκηση θα αναζητά τον μόνιμο διάδοχο του Μόγιες.

Ο Γκιγκς αποτελεί μία από τις εμβληματικές μορφές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς από το 1991 ανήκει στο δυναμικό των «μπέμπηδων» κι έκτοτε έχει αγωνισθεί σε 962 αναμετρήσεις με την φανέλα της μοναδικής ομάδας της καριέρας του.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)