Γενικά

06 Ιανουαρίου 2014 19:59

Απέτισαν φόρο τιμής στον Εουσέμπιο οι Πορτογάλοι

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης χιλιάδες Πορτογάλοι απέτισαν την Δευτέρα τον ύστατο φόρο τιμής στον θρύλο του ποδοσφαίρου, Εουσέμπιο.

-



Το φέρετρο με τη σορό του Εουσέμπιο, που πέθανε χθες στα 71 του χρόνια, έκανε τον τελευταίο γύρο του θριάμβου τη Δευτέρα στο γήπεδο όπου έλαμψε ποδοσφαιρικά, στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας, με δεκάδες χιλιάδες Πορτογάλους να χειροκροτούν και να φωνάζουν το όνομά του.

Οι Πορτογάλοι, πολλά αστέρια από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, πολιτικοί και απλοί υποστηρικτές του θρύλου του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, αποχαιρέτησαν τον αγαπημένο τους «μαύρο πάνθηρα», ο οποίος ήταν γνωστός και για τον φιλικό χαρακτήρα του. Μεταξύ αυτών ήταν και ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Φερνάντο Σάντος.

Το φέρετρό του καλυμμένο με την κόκκινη σημαία της Μπενφίκα βρισκόταν από το βράδυ της Κυριακής στο στάδιο Ντα Λουζ, όπου η σορός τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα σε ένα παρεκκλήσι, ενώ τη Δευτέρα τοποθετήθηκε στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου πριν περιφερθεί σε όλο το γήπεδο.



Η κηδεία του τελέστηκε υπό βροχή το βράδυ της Δευτέρας στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας, με την νεκρική πομπή να ξεκινά από το Ντα Λουζ και να περνά μέσα από τους δρόμους της Λισαβόνας. Παρά την βροχή, πλήθος κόσμου, αλλά και προσωπικότητες από το πορτογαλικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο, συνόδευσαν τον Εουσέμπιο στην τελευταία του κατοικία.



12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)