Ποδόσφαιρο

02 Δεκεμβρίου 2013 11:35

Αντιδράσεις για τον φάκελο του "ύποπτου" αγώνα ΠΑΟ - ΠΑΣ

Οι πρώτες αντιδράσεις για τον φάκελο που ήρθε από την ΟΥΕΦΑ για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

-

Την περασμένη Τετάρτη έφτασε στα γραφεία της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας φάκελος από την ΟΥΕΦΑ με την ένδειξη "ύποπτος για χειραγώγηση" που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αφορά στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα που έγινε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και έληξε με 3-1 υπέρ των "πρασίνων".

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι παρατηρήθηκαν υψηλά πονταρίσματα στην επίτευξη τριών ή τεσσάρων γκολ και η ΟΥΕΦΑ ακολούθησε τη γνωστή διαδικασία με το ενημερώσει την αρμόδια ομοσπονδία όταν διαπιστώσει, μέσω της εταιρείας που συνεργάζεται, ασυνήθιστα στοιχηματικά πονταρίσματα.

Η θέση της ΕΠΟ

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ''NOVAΣΠΟΡ'' αναφέρθηκε στο θέμα: «Πολλά λέγονται και γράφονται ότι η ΕΠΟ δεν φροντίζει γι’ αυτά τα θέματα. Η UEFA έχει σύμβαση με μία εταιρεία που παρακολουθεί το στοιχηματισμό σε κάποια παιχνίδια. Η εταιρεία αυτή που έχει έδρα στο Λονδίνο ειδοποίησε την UEFA για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτά δεν είναι αποδεικτικά στοιχεία. Είναι στοιχεία από μία εταιρεία που ελέγχει τα πονταρίσματα. Αυτό έχει συμβεί σε πολλά παιχνίδια. Δεν πρέπει να γίνεται τόσος ντόρος, γιατί δυσφημούν το ποδόσφαιρο».

Σε ότι αφορά τη διαδικασία που ακολούθησε η ΕΠΟ, ο κ. Σαρρής είπε:«Ήρθε μία ενημέρωση με φάκελο από την UEFA κι εμείς ακολουθήσαμε την τακτική που ακολουθούμε πάντα. Διαβιβάσαμε το φάκελο στη διοργανώτρια, στο Υπουργείο και την εισαγγελία, όπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε. Από εδώ και πέρα είναι θέμα εισαγγελέα πώς θα ελέγξει τα παιχνίδια αυτά».

Η θέση του Παναθηναϊκού

Στον Παναθηναϊκό δηλώνουν άγνοια για το θέμα και τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι "ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία απολύτως ενημέρωση και φυσικά καμία απολύτως σχέση και ιδέα περί του δημοσιεύματος για πιθανή χειραγώγηση του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ανεξάρτητα από το παραπάνω η διαδρομή μιας τέτοιας “είδησης” προτού καν φτάσει στους υποτιθέμενους εμπλεκόμενους λέει και δείχνει για μια ακόμη φορά πολλά…"

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)