Ποδόσφαιρο

07 Νοεμβρίου 2013 18:34

Έρευνα για το φύλο επιθετικού γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου

Έξι ομάδες απειλούν να αποχωρήσουν από το γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη Νότια Κορέα εάν η επιθετικός Παρκ Έουν-Σεόν δεν υποβληθεί σε γενετικό τεστ για να αποδειχθεί ότι… δεν είναι άνδρας!

-

Η Παρκ, που έχει 19 συμμετοχές με την εθνική γυναικών της Νοτίου Κορέα, δηλώνει προσβεβλημένη από το σάλο που έχει ξεσπάσει, μετά από τις αμφιβολίες που εγείρουν προπονητές των αντιπάλων ομάδων στο πρωτάθλημα σχετικά με το φύλο της.

Με ύψος 1,80μ η 26χρονη επιθετικός των Seoul City Amazons ξεχωρίζει με τις επιδόσεις της στα γήπεδα της Νοτίου Κορέας. Είναι η πρώτη σκόρερ του νοτιοκορεατικού πρωταθλήματος με 19 γκολ και αποτελεί φόβητρο για τις αντίπαλες άμυνες.

Η κορεατική ομοσπονδία ποδοσφαίρου πήρε θέση υπέρ της αθλήτριας, ανακοινώνοντας πως η Παρκ έχει υποβληθεί σε γενετικό τεστ σε ηλικία 15 ετών. «Είναι η δεύτερη φορά που περνάει μία τέτοια περιπέτεια και αυτό το ερώτημα δεν πρέπει να τεθεί ποτέ ξανά», δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδίας.

Από την πλευρά του ο προπονητής των Seoul City Amazons, Σέο Γιουνγκ-Χο, υποστήριξε ότι: «Θέλουν να την πετάξουν εκτός γηπέδων. Αν σταματούσε να αγωνίζεται, η ομάδα μας θα εξασθενούσε πολύ και αυτό θα ήταν προς όφελος των αντιπάλων μας».

Η υπόθεση ξύπνησε μνήμες από το σάλο που είχε συγκλονίσει πριν από λίγα χρόνια τον κόσμο του στίβου, με πρωταγωνίστρια τη Νοτιοαφρικανή δρομέα Κάστερ Σεμένια.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)