Γενικά

04 Νοεμβρίου 2013 07:53

Πανό στο Ολίμπικο για τα θύματα του Νέου Ηρακλείου

Οι φίλαθλοι της Λάτσιο ανήρτησαν πανό για τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής που δολοφονήθηκαν κατά την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο.

-

Στη διάρκεια του χθεσινού ματς της ομάδας τους με την Τζένοα, στο στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης οι φίλαθλοι της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λάτσιο ξεδίπλωσαν πανό το οποίο περιείχε ευθεία αναφορά στα θύματα.

Το εν λόγω πανό, στο οποίο αναφέρεται μεγάλο μέρος του ιταλικού τύπου, έγραφε «Ιl tramonto e rosso, l'alba dorata: Μanolis e Yorgos presenti» (η δύση είναι κόκκινη, η αυγή χρυσή: Μανώλης και Γιώργος παρόντες).

Υπενθυμίζεται ότι, κατά παράδοση, ένα μέρος των φιλάθλων της Λάτσιο, πρόσκειται στο χώρο της δεξιάς και ένα μικρότερο ποσοστό σε εκείνο της άκρας δεξιάς.

Οι εβραϊκές κοινότητες της Ιταλίας καταδίκασαν το γεγονός, τονίζοντας ότι «χρησιμοποιείται κάθε ευκαιρία για να εκφραστεί υποστήριξη σε ξενοφοβικές, ρατσιστικές, ομοφοβικές και αντισημιτικές οργανώσεις».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)