Ποδόσφαιρο

29 Οκτωβρίου 2013 13:22

«Νόμιμο» το γκολ «φάντασμα»

«Νόμιμο» το γκολ «φάντασμα» που σημειώθηκε στην αναμέτρηση μεταξύ της Λεβερκούζεν και της Χόφενχαϊμ.

-

Δεν θα επαναληφθεί τελικά η αναμέτρηση μεταξύ της Λεβερκούζεν και της Χόφενχαϊμ για την ένατη αγωνιστική της Bundesliga, όπως αποφάσισε το αθλητικό δικαστήριο της γερμανικής ομοσπονδίας.

Την επανάληψη του αγώνα που είχε λήξει 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων είχε ζητήσει η Χόφενχάιμ, εξαιτίας του γκολ «φάντασμα» που είχε σημειωθεί.

Ο διαιτητής Φέλιξ Μπριχ είχε δείξει σέντρα σε μία προσπάθεια του Στέφαν Κίσλινγκ, όπου η μπάλα τον ξεγέλασε και πέρασε από την εξωτερική πλευρά των διχτύων στην εσωτερική. Η Λεβερκούζεν χάρη στο γκολ-«φάντασμα» είχε κάνει το 2-0 στο 70’, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μειώσει στο τέλος.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το σφάλμα, αλλά τόνισε πως βάσει των διατάξεών της δεν προβλέπεται τρόπος επανόρθωσης μέσω επανάληψης του αγώνα, καθώς βάσει και των διατάξεων της FIFA η απόφαση του διαιτητή θεωρείται και τελεσίδικη.

Ο διαιτητής υποστήριξε πως ξεγελάστηκε από την πορεία που πήρε η μπάλα και δεν του είπε κανείς από τους βοηθούς ή τους ποδοσφαιριστές πως έκανε λάθος για να πάρει πίσω την απόφασή του. Ο «σκόρερ», Στέφαν Κίσλινγκ, τόνισε πως εκείνη την ώρα ήταν σε σύγχυση, αφού είχε μεν την υποψία πως δεν είχε σκοράρει, αλλά δεν ήταν σίγουρος.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)