Κοινωνία

Σήμερα 19:31

Παράσυρση στη Θεσσαλονίκη - ΕΛΑΣ: Και παλαιότερες παραβάσεις του οδηγού για αλκοόλ

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το τροχαίο με αποτέλεσμα την παράσυρση του ζευγαριού, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Παράσυρση στη Θεσσαλονίκη - ΕΛΑΣ: Και παλαιότερες παραβάσεις του οδηγού για αλκοόλ
-


Σε ανακοίνωση για το τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από την παράσυρση από μεθυσμένο οδηγό της 34χρονης εγκύου που τελικά «έχασε» το μωρό που κυοφορούσε και του 37χρονου συζύγου της, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. κι αναφέρεται στο επιβαρυμένο ιστορικό του οδηγού.

«Διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε πέραν των ποινικών κυρώσεων επιβλήθηκαν και οι ανάλογες –σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.– διοικητικές κυρώσεις.Περαιτέρω, από το ιστορικό του οδηγού προέκυψαν και παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, για το σύνολο των οποίων είχαν επιβληθεί τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία» επισημαίνεται ειδικότερα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Σχετικά με τροχαίο που συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζει ότι, η υπηρεσία Τροχαίας που επιλήφθηκε ενήργησε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και επέβαλε στον παραβάτη οδηγό τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε πέραν των ποινικών κυρώσεων επιβλήθηκαν και οι ανάλογες –σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.– διοικητικές κυρώσεις.

Περαιτέρω, από το ιστορικό του οδηγού προέκυψαν και παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, για το σύνολο των οποίων είχαν επιβληθεί τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση τροχαίων παραβάσεων, με έμφαση στις περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Έχοντας εντείνει τους ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο και αυξήσει τη βεβαίωση παραβάσεων, επιβάλλει απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις στους παραβάτες. Η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και οι ενέργειες της Τροχαίας στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων και την προστασία της ζωής όλων των πολιτών.


Ειδήσεις σήμερα:

Το νερό, η τιμή και το αδιέξοδο

Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: Φωνές και ένταση, εμπόδισαν υπάλληλο να μπει

Νέα Σμύρνη - Μαχαίρωμα: Τι δείχνει το πόρισμα του ιατροδικαστή


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)