Κοινωνία

Χθες 19:36

Μύκονος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που μετακινήθηκε ο καταπέλτης πλοίου

Στο αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, φαίνεται το απόλυτο χάος που επικράτησε όταν μετακινήθηκε ο καταπέλτης του πλοίου κατά την επιβίβαση των πολιτών.

Μύκονος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που μετακινήθηκε ο καταπέλτης πλοίου
-

Της Αντιγόνης Θάνου για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1

Βίντεο ντοκουμέντο από το σοβαρό ναυτικό ατύχημα που προκλήθηκε στη Μύκονο, όταν καταπέλτης πλοίου μετακινήθηκε κατά την ώρα της επιβίβασης. έφερε στο φως ο ΑΝΤ1.

Στο αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, φαίνονται οι επιβάτες με τις αποσκευές τους στα χέρια κατά την επιβιβαση τους. Λίγο μετά το απόλυτο χάος… Βαλίτσες πέφτουν μέσα στην θάλασσα, επιβάτες - γονείς με μωρά στα χέρια, ηλικιωμένοι - γλιστρούν στον καταπέλτη και προσπαθούν να σωθούν ενώ οι εργαζόμενοι σπεύδουν να βοηθήσουν.

Πολίτες περιέγραψαν τις εφιαλτικές ώρες που έζησαν "Δεν είχε δέσει και τους δύο κάβους και κάποια στιγμή το σκάφος έφευγε προς τα δεξιά δηλαδή η πρύμνη του από αριστερά απομακρυνόταν από τον ντόκο. Το πλήρωμα για να αποφύγει ο κόσμος που κατέβαινε εκείνη την ώρα από τον καταπέλτη για να αποφύγει πτώσεις σήκωσε τον καταπέλτη αλλά αυτός ο καταπέλτης σπάει στη μέση και έτσι όσοι ήταν από την μέση και δώθε άρχισαν και γλιστρούσαν σαν τσουλήθρα και πέφτανε πάνω στον ντόκο", δήλωσε ο πολίτης που τράβηξε το συγκλονιστικό βίντεο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο-Τήνο-Μύκονο-Πάρο- Νάξο και επιστροφή. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγω, μετακινήθηκε ο καταπέλτης που είχε κόσμο πάνω, έπεσαν 3 βαλίτσες και ένα καροτσάκι μωρού στη θάλασσα. Ευτυχώς, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Ο Δημήτρης Μάνεσης, πράκτορας της ιδιοκτήτριας εταιρείας δήλωσε πως "αμέσως μετά το συγκεκριμένο περιστατικό σταθήκαμε στο πλευρό των επιβατών. Οι επιβάτες που ταλαιπωρήθηκαν – κυρίως ένα ζευγάρι με ένα μωρό, μια νεαρή κοπέλα και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από την Αργεντινή – αποζημιώθηκαν από την εταιρία. Τους δόθηκαν δωρεάν μελλοντικά εισιτήριά και κάλυψη των εξόδων διαμονής".

Σύμφωνα με επιβάτη του πλοίου ένα "σκαφάκι, η λάντζα ψαρεύει τώρα τις βαλίτσες και προσπαθέι να βρει και την τελευταία, ελαφροί τραυματισμοί σε μερικούς ανθρώπους, ένας άνδρας με ένα μωράκι στο στήθος του δεμένο λίγο έλειψε να πέσει μέσα στη θάλασσα μαζί με το μωρό, ευτυχώς σώθηκε ο ανθρωπος γιατί τον τράβηξε κάποιος πάνω".

Μετά από αρκετή ώρα, αφού έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι το ταχύπλοο αποχώρησε από το λιμάνι της Μυκόνου και συνέχισε το δρομολόγιο του για Πειραιά.


Η πλοιοκτήτρια εταιρεία εξέδωσε ανακόινωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

Ενημερώνουμε ότι σήμερα 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.30, το πλοίο «Jumbo Jet» και ο καταπέλτης του μετακινήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιβίβασης από τη Μύκονο. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο - Τήνο - Μύκονο - Πάρο – Νάξο.

Οι αξιωματικοί και το πλήρωμα ενήργησαν άμεσα και σύμφωνα με το πρωτόκολλο για την ασφάλεια των επιβατών. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός και για τις λίγες υλικές απώλειες οι επιβάτες ικανοποιήθηκαν στο ακέραιο. Ο Νηογνώμονας του πλοίου επιβεβαίωσε ότι το πλοίο είναι αξιόπλοο και συνέχισε το δρομολόγιό του.

Η εταιρεία ενεργοποίησε αμέσως όλες τις απαιτούμενες εσωτερικές διαδικασίες ελέγχου για την περαιτέρω διερεύνηση του συμβάντος προκειμένου να εξασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί παρόμοιο περιστατικό.


Ειδήσεις σήμερα:

Λύτρας: Η αποφυλάκιση, η νέα “συγγνώμη” και οι όροι

Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: Η συνεργασία ΗΠΑ - Κύπρου υπονομεύει τους Τουρκοκύπριους

Μεταναστευτικό: Τα “πυρά” Μητσοτάκη και η αγωνία της ΕΕ για το “σφράγισμα” της Γερμανίας


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)