Κοινωνία

Χθες 15:50 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 16:41

Μύκονος: Καταπέλτης πλοίου μετακινήθηκε την ώρα της επιβίβασης (βίντεο)

Πώς συνέβη το ναυτικό ατύχημα στο λιμάνι της Μυκόνου. Τι αναφέρει το Λιμενικό Σώμα για το περιστατικό.

Μύκονος: Καταπέλτης πλοίου μετακινήθηκε την ώρα της επιβίβασης (βίντεο)
-

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια που προκάλεσαν τη μετακίνηση του επιβατηγού οχηματαγωγού ταχύπλοου jumbo Jet σημαίας Κύπρου κατά τη διάρκεια της επιβίβασης επιβατών στο λιμάνι της Μυκόνου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το πλοίο είχε δέσει στο λιμάνι της Μυκόνου και έκανε επιβίβαση όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο κινήθηκε με αποτέλεσμα να μετακινηθεί και ο καταπέλτης που είχε κόσμο πάνω. Κάποια πράγματα έπεσαν στη θάλασσα ενώ κάποιοι επιβάτες έπεσαν πάνω στον καταπέλτη χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός και χωρίς κάποιος να πέσει στη θάλασσα.

Σύμφωνα και με το Λιμενικό Σώμα από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ενώ δόθηκε εισαγγελική εντολή για διερεύνηση του συμβάντος.

Το ταχύπλοο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο-Τήνο-Μύκονο-Πάρο-Νάξο και επιστροφή.

Το πλοίο παραμένει στο λιμάνι της Μυκόνου μέχρι να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

@panoramaimagery Accident with ferry in Mykonos. People almost fell in the sea. Minor injuries. Some luggages fell in the water.#mykonos #accident #sea #port ? original sound - Panorama Imagery

Χρήστος Στυλιανίδης: «Στα θέματα ασφαλείας δεν χωρούν εκπτώσεις και συμβιβασμοί»

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό αυτό που αναφέρει πως αναμένονται συστήματα ενίσχυσης της ασφάλειας της ακτοπλοΐας.

"Με αφορμή το σημερινό συμβάν στο λιμάνι της Μυκόνου σχετικά με τη μετακίνηση του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ JUMBO JET, κατά την επιβίβαση επιβατών και οχημάτων, επαναλαμβάνουμε ότι η μεγαλύτερη προτεραιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι τα θέματα ασφάλειας, ειδικά στην ακτοπλοΐα, τα οποία είναι μη διαπραγματεύσιμα και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής.

Στο πλαίσιο αυτό και για την ενίσχυση της ασφάλειας πλοίων, λιμένων και επιβατών, έχουν, μεταξύ άλλων, δρομολογηθεί από το Υπουργείο η ανάπτυξη Συστήματος Χρονοθυρίδων Θαλάσσιων Λιμένων, (Sea Ports Time Slots System) με ένα κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα παρακολούθησης και χρήσης, η προσαρμογή των υπόχρεων λιμένων στο διεθνή κώδικα ISPS, η αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων και η ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.


Ειδήσεις σήμερα:

 Λύτρας: Αποφυλακίζεται μέχρι να δικαστεί ο ποινικολόγος

Παράσυρση - Θεσσαλονίκη: Δίωξη για κακούργημα στον οδηγό που “είχε πιεί ένα τσίπουρο”

Τροχαίο: Στην ΜΕΘ 21χρονος οδηγός μηχανής - Υπάλληλοι καθαριότητας τον βρήκαν χωρίς αισθήσεις

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)