Κοινωνία

Χθες 17:51

Λούνα παρκ - Χαλκιδική: “Λουκέτο” στην εταιρία που είχε δώσει πιστοποίηση ασφάλειας

Τι έγγραφα κρατούσε στα χέρια του ο ιδιοκτήτης για να τα επιδεικνύει σε περίπτωση ελέγχου της άδειας την οποία στερείτο. Ποιος τα είχε υπογράψει. Πότε απολογείται η Δήμαρχος Κασσάνδρας.

Λούνα παρκ - Χαλκιδική: “Λουκέτο” στην εταιρία που είχε δώσει πιστοποίηση ασφάλειας
-

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου στο Λούνα Παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής. Οι αρχές προχώρησαν σε κυρώσεις κατά της εταιρίας η οποία είχε δώσει πιστοποιήσεις για να λειτουργεί το λούνα παρκ.

Η Διεύθυνση Βιομηχανικών Υποδομών και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ανάπτυξης, αποφάσισε την αναστολή της δραστηριοποίησης της εταιρίας αυτής, η οποία δεν έδινε πιστοποίηση μόνο στο συγκεκριμένο λούνα παρκ, αλλά και σε όλες τις αντίστοιχες επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν στην Βόρεια Ελλάδα.

Από τα στοιχεία τα οποία συγκεντρώνει ο πατέρας του αδικοχαμένου νεαρού, προκειμένου να τα υποβάλει στις δικαστικές αρχές, προκύπτει ότι τις πέντε υπεύθυνες δηλώσεις τις οποίες είχε καταθέσει ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, τις είχε υπογράψει… ο πατέρας του.

Σε αυτές αναφερόταν ότι «έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του συγκροτήματος και την ασφάλεια θεατών και εργαζομένων» και ο ιδιοκτήτης τις δηλώσεις αυτές τις παρουσίαζε στις αρχές, καθώς δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας από τον δήμο.

Σήμερα, η Δήμαρχος Κασσάνδρας επρόκειτο να κατέθετε στις δικαστικές αρχές του Πολυγύρου για την υπόθεση,  μέσω της δικηγόρου της όμως ζήτησε και πήρε προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις, την ερχόμενη Τρίτη 17/09.

Ειδήσεις σήμερα:

Λύτρας: Η αποφυλάκιση, η νέα “συγγνώμη” και οι όροι

Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: Η συνεργασία ΗΠΑ - Κύπρου υπονομεύει τους Τουρκοκύπριους

Μεταναστευτικό: Τα “πυρά” Μητσοτάκη και η αγωνία της ΕΕ για το “σφράγισμα” της Γερμανίας

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)