Κοινωνία

11 Σεπτεμβρίου 2024 17:26 Τελευταία ενημέρωση : 11 Σεπτεμβρίου 2024 18:49

Φωτιά στα Χανιά: Ήχησε το 112 για πυρκαγιά κοντά σε ξενοδοχείο (εικόνες)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε κοντά σε ξενοδοχεία στα Χανιά της Κρήτης. Μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής.

Φωτιά στα Χανιά: Ήχησε το 112 για πυρκαγιά κοντά σε ξενοδοχείο (εικόνες)
-

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην περιοχή του Πλατανιά.

 Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και καλαμιές πίσω από μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής και λόγω του ανέμου που πνέει έλαβε διαστάσεις πολύ γρήγορα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα της Πυροσβεστικής και πραγματοποιήθηκε εκκένωση ξενοδοχείου που βρισκόταν κοντά.

Λίγο αργότερα, ήχησε το 112 που προειδοποιούσε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Φωτιά - Χανιά - Πλατανιάς

Στο σημείο έχουν σπεύσει 29 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 2 ελικόπτερα.

Νέο μήνυμα από το 112 έλαβαν κάτοικοι και επισκέπτες για να απομακρυνθούν από τα σημεία που βρίσκονται κοντά στη μεγάλη φωτιά που καίει στον Πλατανιά Χανίων, προς την περιοχή Γεράνι, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού. Η κατάσταση που επικρατεί είναι δύσκολη, τουρίστες αποχωρούν με βαλίτσες από ξενοδοχεία ενώ ο καπνός έχει δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα, τη στιγ ενώ τρία εναέρια πυροσβεστικά μέσα προσπαθούν να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις που διαρκώς ενισχύονται.

Η τουριστική περιοχή του Πλατανιά αυτή την ώρα περνάει δύσκολες στιγμές, από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε σε καλαμιώνα μεταξύ της ακτογραμμής και των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

Πυροσβεστικές δυνάμεις από Χανιά, Κίσσαμο και Ρέθυμνο δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν βρει καύσιμη ύλη, λόγω της ανομβρίας που επικρατεί, την ίδια ώρα που ο άνεμος δυσκολεύει το πυροσβεστικό έργο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Τσαπάκο, που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Προσπαθούμε να πιάσουμε τη φωτιά νότια, όπως κατευθύνεται. Δύο τμήματα δασοκομάντος βρίσκονται επί οδού και φτάνουν στην εστία, υδροφόρες των δήμων και ιδιωτικές ενισχύουν το έργο πυρόσβεσης. Δεν υπάρχει κίνδυνος για ξενοδοχείο και τουριστικά καταλύματα αλλά οι εκκενώσεις αφορούν στην πρόληψη».

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν κυκλώσει την πίσω πλευρά του ξενοδοχείου και σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης Γιώργο Τσαπάκο, «σε εκείνο ακριβώς το σημείο που αφορά το ξενοδοχείο, η φωτιά ελέγχεται και πιστεύω ότι δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η φωτιά βρίσκεται κοντά σε δεξαμενές υγραερίου του ξενοδοχείου που εκκενώθηκε ενώ τους χώρους τους εκκενώνουν και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής για προληπτικούς λόγους.

Πηγή εικόνων: zarpanews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βιετνάμ: Εκατοντάδες νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκι (εικόνες)

Παράσυρση οικογένειας στη Θεσσαλονίκη: Υπό την επήρεια μέθης ο οδηγός

Εθνική Οδός: Δύο νεκροί σε αυτοκίνητο που “καρφώθηκε” σε φορτηγό (εικόνες)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)