Κοινωνία

11 Σεπτεμβρίου 2024 12:30

Άνοιγμα σχολείων – Χανιά: Πρώτο κουδούνι με κατάληψη σε Δημοτικό (εικόνες)

Δεν έγινε ο αγιασμός σε δημοτικό σχολείο των Χανίων, αφού οι γονείς προχώρησαν σε κατάληψη του.

Άνοιγμα σχολείων – Χανιά: Πρώτο κουδούνι με κατάληψη σε Δημοτικό (εικόνες)
-

Η νέα σχολική χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου ξεκίνησε με κατάληψη, την οποία πραγματοποίησαν οι ίδιοι οι γονείς, διαμαρτυρόμενοι για τις προγραμματισμένες συγχωνεύσεις τμημάτων.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, γονείς και μαθητές έλαβαν μέρος στην κινητοποίηση, με αποτέλεσμα ο αγιασμός να μην πραγματοποιηθεί.

Ο Δημήτρης Ανθούσης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά, εξέφρασε δημόσια τη στήριξή του στους γονείς και μαθητές, τονίζοντας την αντίθεση στις συγχωνεύσεις τμημάτων και την υποβάθμιση του σχολείου.

Στην ανάρτηση του υπογραμμίζει την ανάγκη για διατήρηση της ποιότητας της εκπαίδευσης και την αποτροπή οποιασδήποτε υποβάθμισης του σχολείου Κολυμβαρίου.

Κατάληψη - Δημοτικό - Χανιά

«Καμία συγχώνευση τμημάτων, καμία υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου Σήμερα δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε παρόντες στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της σχολικής κοινότητας Κολυμβαρίου, που διεκδικεί το αυτονόητο: να μην υποβαθμιστεί το Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου.

Έχουμε καταδικάσει τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών τμημάτων ως μέτρο αντιπαιδαγωγικό που θα επιφέρει την περαιτέρω υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου με θύματα τα παιδιά μας και τα μορφωτικά τους δικαιώματα.

Κατάληψη - Δημοτικό - Χανιά

Τη νέα σχολική χρονιά, όπως όλα δείχνουν, τα παιδιά μας αντιμετωπίζονται ξανά ως αριθμοί, καθώς στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου συγχωνεύονται τμήματα και από 12θέσιο μετατρέπεται σε 10θέσιο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η κτιριακή υποδομή για 12 τμήματα και κυρίως υπάρχουν σχετικές γνωματεύσεις από το ΚΕΔΑΣΥ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: neakriti.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη - 2ο ΓΕΛ: Μαθητές Γ’ Λυκείου καλούνται να αλλάξουν κατεύθυνση ή σχολείο! (εικόνες)

Debate : Τραμπ και Χάρις διασταύρωσαν “τα ξίφη τους”

Καματερό: Κουβαλούσε... 10 κιλά κάνναβης (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)