Κοινωνία

Σήμερα 11:52 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 13:45

Χαλκιδική: Η παρεξήγηση, οι πυροβολισμοί και οι συλλήψεις

Πώς περιγράφει το αιματηρό επεισόδιο διασώστης. Για ασήμαντη αφορμή, ξεκινησε η αιματηρή συμπλοκή στο beach bar, με τους τραυματίες.

Χαλκιδική: Η παρεξήγηση, οι πυροβολισμοί και οι συλλήψεις
-

Για ασήμαντη αφορμή φαίνεται πως ξεκίνησε το άγριο επεισόδιο με πυροβολισμούς και μαχαιριές που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε beach bar της Χαλκιδικής που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν συνολικά τρία άτομα, με τον έναν εξ αυτών να είναι σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα άρχισαν όταν από μία παρεξήγηση μία ομάδα Βουλγάρων τραυμάτισαν τον τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και ακόμη έναν Βούλγαρο υπήκοο, χτυπώντας τον με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και στο σώμα.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών στο σημείο ενημερώθηκαν ότι οι εμπλεκόμενοι κατείχαν μαχαίρια και ρόπαλα. Ενημέρωσαν το κέντρο και ανέμεναν εξωτερικά του καταστήματος για ενίσχυση από ομάδα ΟΠΚΕ που βρισκόταν πλησίον. Μετά διάστημα λίγων λεπτών ακούστηκαν από το εσωτερικό του καταστήματος 5-6 πυροβολισμοί και οι θαμώνες εξήλθαν από το κατάστημα.

Με την άφιξη της ΟΠΚΕ στο σημείο οι αστυνομικοί εισήλθαν στο εσωτερικό όπου εντόπισαν και έπιασαν πέντε αλλοδαπούς υπηκόους Βουλγαρίας, οι οποίοι κατόπιν υπόδειξης είναι αυτοί που επιτέθηκαν τον ιδιοκτήτη.

Δύο εξ αυτών, φέρουν τραύμα από πυροβόλο όπλο, ένας στο στήθος και ένας στο χέρι και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. Ομοίως στο Κέντρο υγείας Κασσάνδρας και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ένας εκ των τραυματιών νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες δράστες των πυροβολισμών είναι τρία άτομα, αγνώστων στοιχείων, οι οποίοι μετέβησαν στο κατάστημα κατόπιν του αρχικού επεισοδίου. Στο χώρο εντοπίστηκαν 4 κάλυκες, πιθανόν 22 mm. Οι αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε πέντε συλλήψεις.

«Ακούγονταν κλάματα, τσιρίδες και φωνές. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει για να γλιτώσει. Έφευγαν όλοι από το μαγαζί. Βγήκαν μαχαίρια και ακούστηκαν πυροβολισμοί. Μικρά παιδιά έτρεχαν μαζί με τους γονείς του. Επικράτησε πανικός» δήλωσε στο thestival.gr γυναίκα που ήταν παρούσα στο συμβάν.

Πυροβολισμοί - Χαλκιδική

“Είχε δεχθεί σφαίρα στο στέρνο”: Η περιγραφή διασώστη 

Τις εικόνες που ο ίδιος είδε με τα μάτια του από το αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σε γνωστό beach bar της Χαλκιδικής, περιγράφει διασώστης εθελοντής που βρέθηκε στο σημείο για να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες.

“Περίπου στις 24:00 ειδοποιήθηκα για σοβαρό περιστατικό με πυροβολισμούς και αρκετούς εμπλεκομένους οι οποίοι ενεπλάκησαν σε παραλιακό κατάστημα της περιοχής μας… Σε δύο λεπτά ακριβώς έκανα άφιξη στο σημείο σαν πρώτος ανταποκριτής με όλο τον εξοπλισμό και κατευθείαν εστίασα στον άτυχο άντρα ο οποίος είχε δεχθεί μια σφαίρα στο στέρνο… Κατόπιν επικοινωνίας με το ΕΚΑΒ ζήτησα συγκεκριμένες οδηγίες για να χειριστώ το περιστατικό διότι ηταν η πρώτη φορά που κλήθηκα να αντιμετωπίσω τραύμα από σφαίρα… Ταυτόχρονα ζήτησα δύο ασθενοφόρα μιας και υπήρχαν και άλλοι δύο τραυματίες και ειδικά ο ένας από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι σε συνδυασμό με το σπρέι πιπεριού οι ζωτικες του ενδείξεις ήταν πιεση 200 με 135 και165 σφυγμούς…”, περιγράφει ο διασώστης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου τη συνοδεύει με φωτογραφίες από το συμβάν.

Στη συνέχεια αναφέρει: “Τα 2 ασθενοφόρα παρελαβαν και τους τρεις τραυματίες για τα περαιτέρω και τη μεταφορά τους στο κέντρο υγείας κασανδρείας και στο νοσοκομείο πολυγύρου…
Πληροφορίες για νεκρό μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφω την ανάρτηση δεν υπάρχει και σας το λέω 100% και οτιδήποτε άλλο είναι ψευδές.
Με εκτίμηση:
Ιωάννης θ. Κολοκυθάς
Εθελοντης
Διάσωστης“.

Πυροβολισμοί - Χαλκιδική

Ειδήσεις σήμερα:

Ρέθυμνο: Στη φυλακή 58χρονος για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης

Στρυμόνας: Εντοπίστηκε η σορός του αγνοούμενου ψαρά

Χανιά - Τροχαίο δυστύχημα: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τουριστικό βαν (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)