Κοινωνία

Χθες 13:51

Νότια Προάστια: Παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και άδειαζαν σπίτια ηλικιωμένων

Τι έλεγαν οι δράστες στα ηλικιωμένα θύματά τους για να τους αποσπούν την προσοχή και να "εξαφανίζουν", με την άνεσή τους, χρήματα και τιμαλφή.

Νότια Προάστια: Παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και άδειαζαν σπίτια ηλικιωμένων
-

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., τις μεσημβρινές ώρες της 24.07 στα Άνω Λιόσια 2 Έλληνες 35 και 40 ετών, ως μέλη συμμορίας οι οποίες διέπρατταν κλοπές από κατοικίες ηλικιωμένων σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων Αττικής, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρίας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2024, είχαν συστήσει ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς και εναλλασσόμενους, ανά περίπτωση, ρόλους μεταξύ των μελών της.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι κυρίως πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους την στιγμή κατά την οποία επέστρεφαν στις κατοικίες τους.

Επέλεγαν ηλικιωμένα άτομα τα οποία παραπλανούσαν, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρίας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και τους έπειθαν να τους επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους.

Αφού εξασφάλιζαν την είσοδό στις κατοικίες, και κρατώντας απασχολημένα τα θύματά τους, αφαιρούσαν τεχνηέντως χρηματικά ποσά και τιμαλφή από το εσωτερικό τους.

Προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τη λεία τους, έπειθαν τους ηλικιωμένους να τυλίγουν χρηματικά ποσά και κοσμήματα σε αλουμινόχαρτο, ώστε να τα «προστατεύσουν» από τις επικείμενες εργασίες, και στη συνέχεια τα αφαιρούσαν.

Μετά από έρευνες στις κατοικίες και στην κατοχή των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, κινητό τηλέφωνο, καθώς και διάφορα κοσμήματα, τιμαλφή και αξεσουάρ.

Από την μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 8 περιπτώσεις κλοπών από κατοικίες ηλικιωμένων, στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βουλιαγμένης και της Βούλας. Η έρευνα για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζεται.

Οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ειδήσεις σήμερα:

Missing alert για την εξαφάνιση 13χρονου

ΔΥΠΑ - Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα

Καταπατημένα του Δημοσίου σε ιδιώτες για... λίγα ευρώ 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)