Υγεία

Σήμερα 08:39

Έβρος – Πυροβολισμοί: Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο συνοριοφύλακας

Ποια η πορεία της υγείας του φύλακα. Ποια ενδεχόμενα εξετάζει η Αστυνομία σχετικά με την ταυτότητα των δραστών των πυροβολισμών από την άλλη πλευρά του Έβρου.

Έβρος – Πυροβολισμοί: Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο συνοριοφύλακας
-

Καλή κλινική εικόνα εμφανίζει ο Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος δέχτηκε πυρά από «άγνωστα άτομα» από την τουρκική πλευρά κατά τη διάρκεια της χθεσινής του περιπολίας, στο Σουφλί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος ήταν μέλος μιας ομάδας Ελλήνων συνοριοφυλάκων η οποία περιπολούσε στην παραποτάμια περιοχή κοντά στη θέση «Αμπέλια», όπου δεν έχει κατασκευαστεί φράχτης. Εκεί, στη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής εισόδου μεταναστών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα από την Τουρκία στην Ελλάδα, οι συνοριοφύλακες δέχθηκαν γύρω στις 18.20 πυροβολισμούς από «άγνωστα άτομα», όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, τα οποία βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 57χρονος τραυματίας δέχτηκε τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σουφλίου, στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Στην συνέχεια, ο Έλληνας συνοριοφύλακας χειρουργήθηκε, καθώς έφερε τραύμα από πυροβολισμό με όπλο στην αριστερή πλάγια κοιλιακή περιοχή, και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Τα ενδεχόμενα

Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί η ΕΛΑΣ, καθώς ζητούμενο αποτελεί η ταυτοποίηση του δράστη ο οποίος πυροβόλησε τον 57χρονο συνοριοφύλακα κι ενώ εξελισσόταν η επιχείρηση αποτροπής της εισόδου μεταναστών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα στον Έβρο. Ως εκ τούτου, ως πιθανότερο εικάζεται ο δράστης να ήταν διακινητής, ο οποίος πυροβόλησε στην προσπάθειά του να προωθήσει τους μετανάστες προς την ελληνική πλευρά, ενώ δεν αποκλείονται και άλλα ενδεχόμενα.

Για «εγκληματικά κυκλώματα διακινητών» έκανε λόγο προ ημερών μιλώντας στο thrakinet.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ο οποίος, ωστόσο, χαρακτήρισε «βατό» ως τότε το φετινό καλοκαίρι ως προς τον όγκο των μεταναστευτικών ροών. Ο κ. Γιαλαμάς υποστήριξε πως «βλέπουμε πάλι τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών να λειτουργούν μη λογαριάζοντας ανθρώπινες ψυχές, μη λογαριάζοντας τους ίδιους τους εαυτούς τους. Δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες με πολύ μεγάλο επαγγελματισμό, συνάδελφοί μου όλοι μαζί προσπαθούμε να επιχειρήσουμε και σε πολύ μεγάλο βαθμό το καταφέρνουμε», κατέληξε ο κ. Γιαλαμάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Αρκαδία: Εντοπίστηκε νεκρός 64χρονος με τραύματα σε λαιμό και κεφάλι

Η Φον ντερ Λάιεν καλείται να επιλέξει Επιτρόπους: Τα περιζήτητα χαρτοφυλάκια και οι αμετακίνητο

Ζάκυνθος - Λαγανάς: Τέσσερις συλλήψεις για ξυλοδαρμό 33χρονου

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)