Κοινωνία

Χθες 22:37

Θεσσαλονίκη: Δικηγόρος πρώην συνδικαλιστής ύποπτος για απιστία και υπεξαίρεση χιλιάδων ευρώ από τον Δικηγορικό Σύλλογο

Από ποια, εκ πρώτης όψεως... ευτελή προϊόντα, φέρεται να προέκυψε η "αμαρτωλή" προμήθεια. Ποιες οι υποψίες με τις οποίες βαρύνεται ο γνωστός νομικός.

Θεσσαλονίκη: Δικηγόρος πρώην συνδικαλιστής ύποπτος για απιστία και υπεξαίρεση χιλιάδων ευρώ από τον Δικηγορικό Σύλλογο
-

Ποινική δίωξη για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος δικηγόρου της πόλης και πρώην μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου, για υπόθεση κακοδιαχείρισης στα ταμεία του η οποία καταγγέλθηκε, και η οποία συνδεόταν με δαπάνες για την αγορά αντισηπτικών και ειδών καθαριότητας, κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Είχε προηγηθεί έλεγχος της Οικονομικής Επιτροπής του συλλόγου, και με βάση την πορισματική έκθεση η οποία συντάχθηκε, η σημερινή διοίκηση αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη υποβάλλοντας μήνυση ενώπιον των εισαγγελικών αρχών. Σύμφωνα με την δίωξη, η απιστία αφορά στο ποσό των 105.000 ευρώ, ενώ το ποσό που φέρεται να υπεξαιρέθηκε προσεγγίζει τις 27.500 ευρώ.

Βάσει των κανόνων ειδικής δωσιδικίας δικηγόρων, για το εάν θα οδηγηθεί η υπόθεση στο ακροατήριο του αρμόδιου δικαστηρίου ή όχι, θα αποφασίσει ο εισαγγελέας Εφετών.

Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καύσωνας μέχρι την Κυριακή... τουλάχιστον

Ρεύμα: Η επιδότηση τον Αύγουστο και ο έκτακτος φόρος

Τουρκία: Ο Δένδιας υπονομεύει την προσέγγιση Μητσοτάκη - Ερντογάν

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)