Κοινωνία

Σήμερα 12:15 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 14:30

Κόρινθος: Φωτιά στο Σοφικό - Ήχησε το 112 (εικόνες)

Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας. Μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής. Τραυματίστηκαν πυροσβέστες.

Κόρινθος: Φωτιά στο Σοφικό - Ήχησε το 112 (εικόνες)
-

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου για φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11:42 και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί. Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων και 10 πυροσβεστών από τη Μολδαβία στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας) και 32 οχήματα και από αέρος 19 εναέρια μέσα (13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό). Επιπλέον συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Σοφικού Κορινθίας, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Σοφικού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο διακομίστηκε εποχικός Πυροσβέστης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, όταν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που μαίνεται στο πευκόδασος του Σοφικού, εγκλωβίστηκε τόσο εκείνος όσο και συνάδελφοι του από τις φλόγες.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σωθούν ωστόσο ενας εξ αυτών μεταφέρθηκε από μέλος της Ομάδας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών Κορίνθου στο Νοσοκομείο Κορίνθου, με ελαφρά εγκαύματα. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι το όχημά του προκαλώντας φθορές.

Φωτιά - Σοφικό Κορινθίας


Ειδήσεις σήμερα:

Καστοριά: Αρκούδα “έκοβε βόλτες” μέσα στο Άργος Ορεστικό (βίντεο)

Τουρκία: Ο Δένδιας υπονομεύει την προσέγγιση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Ερυθρά Θάλασσα - Χούθι: “Χτύπημα” σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)