Κοινωνία

13 Ιουλίου 2024 22:08

Πιερία: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την φονική πτώση κλαδιού (βίντεο)

Θρήνος για τον θάνατο της 44χρονης μητέρας που έχασε τη ζωή της από πτώση κλαδιού στην Πιερία. Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες και το βίντεο ντοκουμέντο.

Πιερία: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την φονική πτώση κλαδιού (βίντεο)
-

Του Λάζου Μαντικού

Μια γυναίκα 44ων ετών, μητέρα δύο παιδιών, έχασε τη ζωή της στην Πιερία όταν καταπλακώθηκε από κλαδί δέντρου, την ώρα που καθόταν σε υπαίθρια καφετέρια.

Ακολούθησαν σκηνές αλλοφροσύνης, με άλλους θαμώνες να επιχειρούν να της κάνουν ΚΑΡΠΑ και τον σύζυγο της να της κρατά σφιχτά το χέρι.

Ανείπωτη τραγωδία στην περιοχή Λάκκος στο Λιτόχωρο Πιερίας. Μια μητέρα δυο ανηλίκων παιδιών έχει χάσει τις αισθήσεις της από κλαδί δέντρου που την έχει καταπλακώσει και θαμώνες προσπαθούν να την επαναφέρουν στη ζωή με τεχνητή αναπνοή. Είναι το σημείο όπου απολάμβανε αμέριμνη το ποτό της λίγο πριν γίνει το κακό. (ΦΩΤΟ με βέλος)

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, ο δημοσιογράφος, Ευριπίδης Στάμος, αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας, «Ήταν ένα πραγματικό σοκ ότι ζήσαμε εκείνη τη στιγμή. Ξαφνικά ακούσαμε ένα θόρυβο, μέσα σε δευτερόλεπτα έγινε ένας πανικός. Έπεσε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από ένα δέντρο επάνω στον κόσμο που καθόταν ανέμελος και απολάμβανε τη βραδιά του. Ήταν τραγικό αυτό που συνέβη».

Ο σύζυγος της γλίτωσε την τελευταία στιγμή.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή, αυτόπτη μάρτυρα: «(…) Εγώ καθόμουν με πλατη 4-5 μέτρα μακριά και ακούσαμε ένα κρακ κρακ κάτι σαν κεραυνός να πέφτει. Φανταστείτε αυτό είναι ένα κλαδί που ζυγίζει πάνω από 700 κιλά, σαν να έπεσε βόμβα. Έπεσε από τα 10 μέτρα ύψος, είναι πολύ ψηλό το πλατάνι. Έσκασε κάτω, σηκώθηκε σκόνη, κλείσαν τα φώτα. Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι έγινε. Φώναξε ο σύζυγος κοπέλα κάτω από το κλαδί. Πήγαμε όλλοι το σηκώσαμε, την απεγκλωβίσαμε και μετά από κάποια λεπτά έχασε τον παλμό της».

Τραγική ειρωνεία… Η 44χρονη πριν λίγες ημέρες είχε χάσει τη νύφη της και πρόσεχε την ανήλικη ανήψια της που ήταν στο σημείο.

«Σπεύσαμε όλοι και εγώ. Είμαι τραυματισμένος, γεμάτο γρατζουνιές. Ήταν ένα τεράστιο κομμάτι παιδιά. Δεν ήταν κλαδί, ήταν ένα κομμάτι του κορμού που έπεσε πάνω στον κόσμο. (…) Κάποιοι γονείς εγκλωβίστηκαν αλλά ευτυχώς είχαν προλάβει και τράβηξαν τα παιδιά στην άκρη. Εμείς απλά τους βοηθήσαμε να βγουν από τα παρακλάδια του κορμού που είχε πέσει. Είχε πέσει σχεδόν στο κέντρο και τα παρακλάδια πλάκωσαν και τους υπόλοιπους», είπε ακόμη ο Ευριπίδης Στάμος.

Το σημείο που έγινε η τραγωδία είναι γεμάτο με πλατάνια και αρκετός κόσμος απολαμβάνει την δροσιά και τη σκιά τους, στα καταστήματα της περιοχής.

Ο Ευστράτιος Κυριακάκης - Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Λιτόχωρου Πιερίας, ανέφερε: «Τα πλατάνια στο συγκεκριμένο σημείο αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και τώρα σκεφτόμαστε τι μέτρα θα πάρουμε για να μην ξανά θρηνήσουμε άλλο θύμα. Ήταν η άτυχη στιγμή να βρεθεί η συγκεκριμένη. Από εβδομάδα σε συνεργασία με την διεύθυνση δασών, θα μας υποδείξουν αυτοί ποια χρήζουν κλαδέματα, να τα κλαδέψουμε»(…) Διαπιστώθηκε ότι το δέντρο δεν είχε πρόβλημα από πλευράς ξηρασίας η από πλευράς εσωτερικής διάβρωσης. Ήταν κατάγερο και οι δασολόγοι κατέληξαν ότι οφείλεται η πτώση αποκλειστικά μόνο στο ότι ο συγκεκριμένος κλάδος ήταν υπέρβαρος. Επειδή από κάτω περνάνε πολλά νερά του Ενιπέα»

Η άτυχη γυναίκα καταγόταν από την Καρδίτσα και εργαζόταν στο Λιτόχωρο καθώς ο σύζυγός της υπηρετούσε εκεί ως στρατιωτικός. Το cafe που έγινε το μοιραίο και όλα τα υπόλοιπα καταστήματα στο σημείο Θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Δευτέρα ως ένδειξη πένθους.

Ο ιδιοκτήτης στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος ενώ Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δίον Ολύμπου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπρίστολ: Βρέθηκε ύποπτος για την υπόθεση εντοπισμού ανθρώπινων λειψάνων σε βαλίτσες

Γυναικοκτονία - Αμφιλοχία: Ο σπαραγμός της μάνας, το ιστορικό και τα παιδιά τραγικές φιγούρες (βίντεο)

Μυτιλήνη: Στέλεχος του Λιμενικού συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)