Κοινωνία

11 Ιουλίου 2024 13:25

Δολοφονία Καραϊβάζ - Δίκη: Οι μάρτυρες, το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και το... ξεμάτιασμα

Όλες οι εξελίξεις από την πολύκροτη δίκη της εκτέλεσης του δημοσιογράφου. Ποιοι μάρτυρες κατέθεσαν, τι υποστήριξαν και γιατί χάθηκα πολύτιμο υλικό κάμερας.

Δολοφονία Καραϊβάζ - Δίκη: Οι μάρτυρες, το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και το... ξεμάτιασμα
-

Λίγο μετά τις 09.30 την Πέμπτη 11.07 ξεκίνησε η συνεδρίαση, με την οποία συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία διαπράχθηκε στις 9 Απριλίου του 2021. Η δικάσιμος ξεκίνησε με την κατάθεση του 14ου, από τους 36 μάρτυρες οι οποίοι έχουν κληθεί να καταθέσουν. Παρούσα είναι και η σύζυγος του αείμνηστου δημοσιογράφου, Στάθα Αλεξανδροπούλου-Καραϊβάζ. Οι φερόμενοι ως εκτελεστές, δυο αδέρφια 41 και 49 ετών, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Από τις μαρτυρίες μέχρι στιγμής σήμερα, η πιο σημαντική ήταν αυτή του ιδιοκτήτη καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στην οδό Πανόρμου στους Αμπελοκήπους, από το οποίο οι κατηγορούμενοι φέρονται να αγόρασαν τα δυο κινητά. Επειδή όμως ο ιδιοκτήτης δεν είχε κόψει απόδειξη, πάνω στην οποία θα υπήρχε η ακριβής ώρα της συναλλαγής, χάθηκε πολύτιμο υλικό από τις κάμερες ασφάλειας του καταστήματος. Ο συγκεκριμένος μάλιστα ιδιοκτήτης, προέκυψε ότι είχε επικοινωνία και με άλλα δυο πρόσωπα του οργανωμένου εγκλήματος, τα οποία διερευνάται αν είχαν σχέση με τους κατηγορούμενους. Ο ίδιος υποστήριξε ότι αντάλλασσε μηνύματα με τους κακοποιούς με αίτημα ο ένας από τους δύο να τον… ξεματιάσει. Στη συνέχεια όταν ερωτήθηκε αν γνωρίζει τους κατηγορούμενους για την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ απάντησε αρνητικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη Λάρισα: Τραγικό τέλος για οδηγό

Ελογές ΗΠΑ - Μπάιντεν: Πληθαίνουν οι φωνές για απόσυρσή του

Ζάκυνθος – Πτώση από μπαλκόνι: Ένας νεκρός τουρίστας κι ένας τραυματίας

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)