Κοινωνία

03 Ιουλίου 2024 07:43 Τελευταία ενημέρωση : 03 Ιουλίου 2024 20:40

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: “Ο Παναγιώτης Στάθης είχε μπλέξει με πράγματα που τα... φοβάσαι” (βίντεο)

Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης, για τις υψηλές αμοιβές του Παναγιώτη Στάθη, αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του, όπου ίσως κρύβεται η άκρη του νήματος στην εξιχνίαση της μαφιόζικης εκτέλεσης του.

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: “Ο Παναγιώτης Στάθης είχε μπλέξει με πράγματα που τα... φοβάσαι” (βίντεο)
-

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Τρίτη, από την Μύκονο, ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης για τον τοπογράφο – μηχανικό Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό πριν από 24 ώρες.

Οι Αρχές που προσπαθούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση έχουν στα χέρια τους βίντεο με τον δράστη, ο οποίος φέρεται να είχε κάνει και πρόβα στην παρακολούθηση του θύματος του, το οποίο εκτέλεσε έξω από τα γραφεία της εταιρείας του.

Στο πλαίσιο της έρευνας, αστυνομικοί μεταβαίνουν στην Μύκονο, όπου το θύμα είχε έντονη επαγγελματική δραστηριότητα για πολλά χρόνια και εσχάτως και επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ ανοίγουν ξανά τους φακέλους με τις καταγγελίες για τον ξυλοδαρμό του Παναγιώτη Στάθη προ ετών, καθώς και υποθέσεις που σχετίζονται με επιχειρηματικά συμφέροντα και την λεγόμενη «Μαφία της Μυκόνου».

Καλημέρα Ελλάδα - Στέλιος Γκαρίπης

Όπως εξήγησε ο κ. Γκαρίπης, στον Γιώργο Παπαδάκη και στην Μαρία Αναστασοπούλου, ο Παναγιώτης Στάθης ήταν γνωστός σε όλους στο νησί, καθώς για δεκαετίες εργαζόταν σε έργα στην Μύκονο και άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, «Για ένα τοπογραφικό, άλλοι έπαιρναν 300 ευρώ και αυτός 6.000 ευρώ, αλλά πήγαινες σε αυτόν γιατί ήταν αυθεντία και ήσουν σίγουρος για το αποτέλεσμα».

Επεσήμανε ότι «για οποιοδήποτε σημαντικό πολεοδομικό ζήτημα στις Κυκλάδες, αν δεν πήγαινες απευθείας σε εκείνον, αυτοί στους οποίους θα το ανέθετες, σίγουρα θα κατέφευγαν σε εκείνον γιατί ήταν ειδικός».

Νέο Ψυχικό - Δολοφονία

Ωστόσο, φωτογραφίζοντας και το πεδίο στο οποίο θα πρέπει να εστιάσει η έρευνα των αστυνομικών για τους ηθικούς αυτουργούς στο συμβόλαιο θανάτου του επιχειρηματία, ο κ. Γκαρίπης είπε «Τα τελευταία χρόνια ξέφυγε από το επιστημονικό πεδίο του και έμπλεξε και με άλλα πράγματα, όπως το real estate, όπου έχεις να κάνεις με άτομα που έρχονται να αγοράσουν ακίνητα, που δεν μπορείς να γνωρίζεις απο που κρατάει η σκούφια τους και ποιες ειναι οι πραγματικές ταυτότητες τους. Είναι πράγματα που τα φοβάσαι, δεν είναι μια αντίδραση σε ένα θέμα με έναν Μυκονιάτη».

Προσέθεσε ότι «Όταν μιλάμε για επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, το να προσλάβει κάποιος έναν δολοφόνο, είναι το πλέον εύκολο», ενώ σημείωσε ότι η Αστυνομία έχει ήδη κινηθεί με γρήγορα αντανακλαστικά σε ότι αφορά την διερεύνηση της υπόθεσης.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία – Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι

Copa America: Η Κόστα Ρίκα νίκησε την Παραγουάη, αλλά... (βίντεο)

Φωτιά - Θάσος: Δύο μέτωπα πυρκαγιάς από κεραυνούς 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)