Κοινωνία

21 Ιουνίου 2024 22:12 Τελευταία ενημέρωση : 21 Ιουνίου 2024 22:30

Φωτιά στην Ηλεία: Νύχτα αγωνίας με διπλό πύρινο μέτωπο (εικόνες)

Νύχτα αγωνίας καθώς η φωτιά από την Αχαΐα “πέρασε” στην Ηλεία και έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική.

Φωτιά στην Ηλεία: Νύχτα αγωνίας με διπλό πύρινο μέτωπο (εικόνες)
-

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με την φωτιά στην Ηλεία, όπως δήλωσε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι έχουν γίνει πολλές απομακρύνσεις πολιτών, ενώ τη μάχη της κατάσβεσης δίνουν 120 πυροσβέστες, με 4 πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα. Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν 19 εναέρια μέσα.

Στα άλλα μέτωπα η εικόνα είναι βελτιωμένη. Ο κ. Βαθρακογιάννης χαρακτήρισε «επικίνδυνες» αυτές τις πυρκαγιές, καθώς υπήρχαν περιπτώσεις που ο άνεμος έπνεε με 120 χλμ την ώρα. «Οι πυροσβέστες έδωσαν σκληρές μάχες και αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες», τόνισε.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας έχουν αποσταλεί 26 μηνύματα από το 112.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Αλποχώρι Ηλείας και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις απειλώντας χωριά καίει ανεξέλεγκτη. Ακολούθησε μπαράζ εκκενώσεων προς Πύργο.
Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν το πύρινο μέτωπο που έκαιγε από το πρωί στην Αχαΐα πέρασε στην περιφερειακή ενότητα της Ηλείας.
Αυτό το μέτωπο απειλεί άμεσα το χωριό Απιδούλα, για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης προς το Σιμόπουλο. Το ίδιο έγινε και για τα χωριά Βάλμη, Μασουρέικα.

Φωτια - Ηλεια

Στο νοσοκομείο Πύργου μεταφέρθηκε πυροσβέστης

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πυροσβέστης εκτέθηκε στις φλόγες και οι συνάδελφοί του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Δέχθηκε από τους γιατρούς τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε χωρίς να χρήζει νοσηλείας.

Φωτια - Ηλεια

Ηλεία: Σε κέντρα φιλοξενίας οι κάτοικοι που εκκένωσαν τα σπίτια τους

Σε κέντρα φιλοξενίας θα διαμείνουν όσοι από τους κατοίκους των περιοχών που απομακρύνθηκαν λόγω της πυρκαγιάς στην Ηλεία.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Δημάρχου Πύργου κ. Στάθη Καννή δόθηκε εντολή προληπτικής απομάκρυνσης του πληθυσμού που βρίσκονται στους οικισμούς Αλεποχωρίου, Χανακίων, Σκουροχωρίου, Μυρτιάς, Αγίου Ηλία και Σκαφιδιάς προς Πύργο, για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται σε αυτές από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς.

Ο Δήμος ενημερώνει τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών ότι λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας στο θεματικό Πάρκο Ξυστρή και στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό αναβάλλεται κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση του Δήμου Πύργου.

Φωτια - Ηλεια

Έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού στο Σιμόπουλο Ηλείας

Πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού στο Σιμόπουλο Ηλείας, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου και του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Νίκου Ρουμελιώτη.

Τα μηνύματα του 112

Ειδήσεις σήμερα:

Κορυδαλλός - Λύτρας: Οι άλλοι δύο στο κελί, τα βιβλία και ο καβγάς με συγκρατούμενο

Γυναικοκτονία - Αλεξανδρούπολη: Ο 81χρονος είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία

Ενδοοικογενειακή βία: Ο ΑΝΤ1 σε στέγη φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών (βίντεο)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)