Κοινωνία

06 Ιουνίου 2024 20:52

Φρεγάτες Belharra: Τα νέα, υπερσύγχρονα αποκτήματα του Πολεμικού Ναυτικού (βίντεο)

Τα χαρακτηριστικά των φρεγατών τελευταίας τεχνολογίας οι οποίες θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την υπεράσπιση των εθνικών  υδάτων της χώρας μας. Τι δήλωσε ο Προωθυπουργός.

Φρεγάτες Belharra: Τα νέα, υπερσύγχρονα αποκτήματα του Πολεμικού Ναυτικού (βίντεο)
-

Του Χρήστου Μαζανίτη

Από το Λοριάν της Γαλλίας, όπου ναυπηγούνται οι τρεις υπερσύγχρονες φρεγάτες FDI Belharra του Πολεμικού Ναυτικού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα για την θαλάσσια υπεροχή της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συνοδευόμενος από τον Νίκο Δένδια, ενημερώθηκε για την πρόοδο κατασκευής των πλοίων, καθώς και για τις ημερομηνίες παράδοσής τους στην Ελλάδα.

«Είναι η σημαντικότερη αναβάθμιση του Πολεμικού μας Ναυτικού τις τελευταίες δεκαετίες, μια πολύ σημαντική προσθήκη στην αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας μας. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την γρήγορη πρόοδο υλοποίησης αυτού του πολύ φιλόδοξου εξοπλιστικού προγράμματος», δήλωσε σχετικά ο πρωθυπουργός.

Θα είναι οι πρώτες φρεγάτες που θα παραλάβει το Πολεμικό Ναυτικό μετά από 26 ολόκληρα χρόνια. Η ΚΙΜΩΝ βρίσκεται ήδη στο νερό, η ΝΕΑΡΧΟΣ βρίσκεται στο dry dock κι αναμένεται η καθέλκυσή της, και η ΦΟΡΜΙΩΝ διατελεί στο στάδιο ένωσης των μπλοκ, 5 εκ των οποίων κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο αντιπλοίαρχος Κιζάνης, ο πρώτος διοικητής της φρεγάτας ΚΙΜΩΝ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η πρώτη φρεγάτα θα παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό το δεύτερο τρίμηνο του 2025 και η δεύτερη θα ακολουθήσει ως το τέλος του έτους, με την παράδοση της τρίτης να έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του 2026.

Belharra - Παρουσίαση

Belharra - Παρουσίαση

Belharra - Παρουσίαση

Να σημειώσουμε ότι οι FDI Belharra θα φέρουν στην τελική τους διαμόρφωση 32 κελιά εκτόξευσης πυραύλων ASTER 30 εμβέλειας άνω των 120 χλμ. και ραντάρ sea fire εμβέλειας 300 χλμ., δημιουργώντας μία μεγάλη αντιαεροπορική ομπρέλα στα σημεία όπου θα επιχειρούν, ενώ θα συνεργάζονται άψογα με τα 4,5 γενιάς μαχητικά Rafale.

Belharra - Παρουσίαση

Belharra - Παρουσίαση

«Όταν οι φρεγάτες παραδοθούν θα είναι τα πιο σύγχρονα πλοία τα οποία θα πλέουν στη Μεσόγειο, άξιοι διάδοχοι όλων των ιστορικών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, πάνω στα οποία η ελληνική σημασία κυματίζει πάντα ψηλά και περήφανα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε επισκεφθεί τα γαλλικά ναυπηγεία στη Λοριάν τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην ειδική τελετή καθέλκυσης της ΚΙΜΩΝ. Παράλληλα, στην Αθήνα είναι έντονες οι συζητήσεις για την πιθανότητα ναυπήγησης, και 4ης φρεγάτας Behlarra.

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό” - Μητσοτάκης: Οι “κρυφές” προβλέψεις για τις Ευρωεκλογές και το “απαγορευμένο” βίντεο στο TikTok

Πόθεν Έσχες - Βαρεμένος: Ο Κασσελάκης φοβάται επιστροφή του Τσίπρα και ανασύνθεση του χώρου

Copernicus - Μάιος 2024: Ο θερμότερος Μάιος όλων των εποχών

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)