Γενικά

10 Οκτωβρίου 2018 16:21

Μεγάλες πυρκαγιές σε δυο πεδία βολής

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, συνεπικουρούμενες από δυνάμεις του στρατού, επιχειρούν από γης και αέρος για την κατάσβεση τους.

Μεγάλες πυρκαγιές σε δυο πεδία βολής
-

(φωτο αρχείου)

Δεύτερη φωτιά σε πεδίο βολής ξέσπασε λίγη ώρα νωρίτερα, αυτή τη φορά στο πεδίο «Μελενικιτσίου» Σερρών, όπου σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού. 

Προηγήθηκε πυρκαγιά στο πεδίο βολής «Ασκού- Προφήτη», έξω από τη Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, κατακαίγοντας εκτάσεις με πουρνάρι.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο σημείο επιχειρούν από αέρος δύο αεροσκάφη, τύπου «Καναντέρ» κι ένα ελικόπτερο, ενώ 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα επιχειρούν από το έδαφος. Στην κατάσβεση παίρνουν μέρος και δυνάμεις του Στρατού.

Τα δύο παραπάνω πεδία βολής συμμετέχουν στην φετινή άσκηση «Παρμενίων» των Ενόπλων Δυνάμεων και ερευνάται εάν οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από στρατιωτικές βολές στο πλαίσιο της άσκησης.

Η φωτιά στο πεδίο βολής «Ασκού- Προφήτη», τέθηκε τελικά υπό έλεγχο λίγο μετά τη δύση του ήλιου κι αφού τα αεροσκάφη είχαν σταματήσει τις ρίψεις νερού.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)