Αστυνομικό Δελτίο

08 Ιουνίου 2018 19:42

Αλλοδαποί αναγνώριζαν εξώγαμα για να... παραμείνουν στην Ελλάδα

Στα "χέρια" της Ασφάλειας πολυπλόκαμο κύκλωμα παράτυπων αναγνωρίσεων εξώγαμων παιδιών…

Αλλοδαποί αναγνώριζαν εξώγαμα για να... παραμείνουν στην Ελλάδα
-

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς κύκλωμα παράτυπων αναγνωρίσεων εξώγαμων παιδιών Ελληνίδων, από αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών, ώστε να εφοδιάζονται με νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα. 

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) μέλη του κυκλώματος, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, μεταξύ των οποίων και τα ηγετικά στελέχη, ενώ αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους 

Συνελήφθησαν επίσης μία Ελληνίδα και δύο αλλοδαποί άνδρες, εκ των οποίων ο ένας θα αναγνώριζε το παιδί της ενώ ο δεύτερος είχε το ρόλο του διαμεσολαβητή. 

Τα μέλη του κυκλώματος προσέγγιζαν Ελληνίδες γυναίκες, ακόμη και πριν γεννήσουν. και ακολούθως τις έπειθαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, να δηλώσουν ψευδώς ότι απέκτησαν παιδιά με αλλοδαπούς, διαφόρων υπηκοοτήτων 

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι από το 2014 τα μέλη του κυκλώματος οργάνωσαν και διέπραξαν τουλάχιστον 26 παράτυπες αναγνωρίσεις παιδιών. 

Για την ίδια υπόθεση αντιμετωπίζουν κατηγορίες ακόμη (46) άτομα, μεταξύ των οποίων (20) ημεδαπές μητέρες ανήλικων τέκνων, (25) αλλοδαποί που εμφανίζονταν ως δήθεν πατέρες παιδιών, καθώς και μία δικηγόρος. 

Σημειώνεται ότι οι αλλοδαποί - φερόμενοι ως πατέρες, κατέβαλαν για την ολοκλήρωση της παράτυπης διαδικασίας, το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, εκ των οποίων τα (500) ευρώ καρπώνονταν τα μέλη του κυκλώματος και τα υπόλοιπα χρήματα κατέληγαν στην Ελληνίδα μητέρα του παιδιού.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)