Συνδικαλιστικά

20 Απριλίου 2018 09:28

Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ

Η ΓΕΝΟΠ πραγματοποιεί τρίωρη στάση εργασίας, ενώ θα ξεκινήσουν άμεσα και 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες...

Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ
-

Σε κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη προχώρησαν το πρωί συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης.

Η ΓΕΝΟΠ πραγματοποιεί σήμερα τρίωρη στάση εργασίας, ενώ, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, θα ξεκινήσουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι οποίες όπως γνωστοποιήθηκε χθες από την ομοσπονδία θα έχουν και επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση.

«Στόχος είναι να καταλάβει ο λαός ότι κάτι γίνεται. Αν δεν λείψει ούτε για μια στιγμή το ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχει αξία αυτό που γίνεται. Βεβαίως δεν θα ταλαιπωρηθεί ο ελληνικός λαός. Θα παρέχουμε προσωπικό ασφαλείας, όσο μας αναλογεί και αν γίνει μια μεγάλη βλάβη θα υπάρξει παρέμβαση. Ο καταναλωτής θα νιώσει την απεργία αλλά όχι με μπλακ άουτ -αν συμβεί κάτι τέτοιο θα οφείλεται σε κακή διαχείριση του ΑΔΜΗΕ», ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - στάση εργασίας

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπει την προκήρυξη διαγωνισμού από τη ΔΕΗ ως το τέλος Μαΐου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης 3 και 4 και Φλώρινας, καθώς και των λιγνιτωρυχείων που τις τροφοδοτούν.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - στάση εργασίας

Παναγιωτάκης: διατήρηση στο ακέραιο των εργασιακών δικαιωμάτων

Σε ερώτηση της της εφημερίδας «Αυγή» για το θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων της ΔΕΗ οι οποίοι θα μεταφερθούν στις υπό απόσχιση μονάδες ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ απάντησε ότι «είναι αυτονόητο ότι πρέπει να διατηρηθούν στο ακέραιο». Και «ο νόμος στην τελική του διατύπωση επιβάλλεται να είναι απολύτως σαφής χωρίς κανένα περιθώριο παρερμηνείας στο ζήτημα αυτό».

Ολόκληρη η απάντηση του κ. Μ. Παναγιωτάκη έχει ως εξής: «Όπως έχουμε κατ’ επανάληψη δεσμευθεί και όπως είναι αυτονόητο, τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΗ οι οποίοι θα μεταφερθούν στις υπό απόσχιση μονάδες – εταιρείες που θα διατεθούν στους ιδιώτες επενδυτές, θα διατηρηθούν στο ακέραιο, όπως θα έχουν διαμορφωθεί ως προσωπικό της ΔΕΗ κατά την ημερομηνία της απόσχισης. Αυτό άλλωστε προβλέπει το κατατεθέν σχέδιο νόμου στο Άρθρο 4, παράγραφος 1. Σε κάθε περίπτωση ο νόμος στην τελική του διατύπωση επιβάλλεται να είναι απολύτως σαφής χωρίς κανένα περιθώριο παρερμηνείας στο ζήτημα αυτό».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)