Γενικά

11 Ιανουαρίου 2018 08:00

Επεισόδια στο hotspot της ΒΙΑΛ στην Χίο

Συναγερμός μετά απο συμπλοκές μεταξύ μεταναστών. Προσαγωγές απο την ΕΛΑΣ. Επίθεση της ΝΔ στον Μουζάλα.

Επεισόδια στο hotspot της ΒΙΑΛ στην Χίο
-

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν επιφορτιστεί με το ζήτημα της ασφάλειας στο hotspot στην περιοχή του Χαλκειούς.

Λίγο μετά τις 21:30 σήμανε συναγερμός όταν ομάδες αραβόφωνων συνεπλάκησαν μεταξύ τους για άγνωστο λόγο, με ρίψεις πετρών καθώς και με αντικείμενα ικανά να προκαλέσουν σωματική βλάβη.

Η αστυνομία εισέβαλλε στο εσωτερικό του Κ.Υ.Τ. με τις δυνάμεις που διάθετε, προχωρώντας στην προσαγωγή 10 ατόμων, ως υπαίτιων και συμμετεχόντων στα επεισόδια.

Σύμφωνα με το politischios.gr, εξαιτίας των γεγονότων προσωρινά απαγορεύθηκε η έξοδος των εργαζομένων στη ΒΙ.ΑΛ. για την ασφάλειά τους, ενώ στον καταυλισμό παρέμειναν δυνάμεις της αστυνομίας με τον φόβο νέων επεισοδίων.

Επίθεση της ΝΔ στον Μουζάλα

«Τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στον προσφυγικό καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο καταφέρνουν, για πολλοστή φορά, καίριο πλήγμα στο αίσθημα ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας και εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για τους λόγους που η αποσυμφόρηση του νησιού δεν έχει, ακόμη, προχωρήσει. Σήμερα, ο κ. Μουζάλας μετέβη στο νησί και διαπίστωσε επί τόπου τα αποτελέσματα της ανικανότητάς του.
Αναρωτιόμαστε, αν, τελικά, συμφωνεί με τον Υφυπουργό του, κ. Μπαλάφα, ο οποίος δήλωσε χθες ευθαρσώς πως «δεν είναι τρομερή η καταστροφή από τους μετανάστες στις τοπικές κοινωνίες των νησιών».Περιμένουμε, όταν επιστρέψει, να σταματήσει, επιτέλους, να εθελοτυφλεί και να υιοθετήσει τις προτάσεις που κατέθεσε από τη Χίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το προσφυγικό - μεταναστευτικό», αναφέρει σε δήλωση του ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)