Δικαιοσύνη

17 Νοεμβρίου 2017 18:53

Ανοίγει ξανά ο φάκελος για τον θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για «ελλιπή έρευνα» αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του Τσαλικίδη.

Ανοίγει ξανά ο φάκελος για τον θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη
-



Εξελίξεις πυροδοτεί η καταδίκη της Ελλάδας, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τους χειρισμούς των δικαστικών αρχών στην υπόθεση του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη

Είναι πολύ πιθανό η υπόθεση Τσαλικίδη να ανοίξει ξανά, καθώς ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών ζήτησε σήμερα τη σχετική δικογραφία που έχει αρχειοθετηθεί δύο φορές για να τη μελετήσει και να αποφασίσει εάν θα δώσει εντολή για νέα έρευνα.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου- μετά από προσφυγή της οικογένειας – το οποίο έκρινε ότι οι ελληνικές αρχές δεν διερεύνησαν επαρκώς τις συνθήκες θανάτου του υπαλλήλου εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Κώστα Τσαλικίδη, λίγους μήνες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο των υποκλοπών το 2005.

Ο Κώστας Τσαλικίδης είχε βρεθεί απαγχονισμένος μέσα στο διαμέρισμά του τον Μάρτιο του 2005. Οι έρευνες των αρχών είχαν καταλήξει ότι ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία και όχι σε εγκληματική ενέργεια, όμως το ευρωπαϊκό δικαστήριο 12 χρόνια μετά έκρινε ότι οι αρχές δεν ερεύνησαν επαρκώς την υπόθεση και επιδίκασε αποζημίωση στην οικογένειά του για ηθική βλάβη που μαζί με τα δικαστικά έξοδα ανέρχεται σε 54 χιλιάδες ευρώ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)