Συνδικαλιστικά

04 Ιουλίου 2017 17:33 Τελευταία ενημέρωση : -

Οι συντάκτες του Ant1news.gr συμμετέχουν στην στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ

Παράταση της στάσης εργασίας, κατά μία ώρα, σε σχέση με τον αρχικο προγραμματισμό, ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ.

Οι συντάκτες του Ant1news.gr συμμετέχουν στην στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ
-

Στάση εργασίας προκειμένου οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να μπορέσουν να μετάσχουν στην Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) κήρυξαν Ενώσεις του κλάδου. 

Η ανακοίνωση των ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 6ωρης στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα την Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017, ημέρα πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ.

Στη στάση εργασίας συμμετέχουν όλοι οι συντάκτες και οι διοικητικοί υπάλληλοι, που εργάζονται σε όλα τα ιδιωτικά, δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου, προκειμένου να ασκήσουν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ παλεύουν για την αυτοτέλεια των Ταμείων και την εξασφάλιση πόρου, ο οποίος θα καταστήσει δυνατή τη βιωσιμότητά τους. Η ύπαρξη δημοσιογραφικών Ταμείων και ισχυρών δημοσιογραφικών Ενώσεων είναι απαραίτητος όρος για την ελευθερία της έκφρασης, τις ΣΣΕ και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για έγκυρη ενημέρωση. 

Νεότερη ενημέρωση:

Είκοσι λεπτά πριν από την λήξη της στάσης εργασίας, μέσω sms, η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ ανακοίνωσαν παράταση της στάσης εργασίας κατά μία ώρα, μεταθέτοντας τον χρόνο λήξης της στις 18:00.

Ωστόσο, με την άδεια της ΕΣΗΕΑ επετράπη στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ η αναφορά στην εξόδιο ακολουθία του Προέδρου του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Μ. Κυριακού.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)