Δικαιοσύνη

20 Ιουνίου 2017 12:47

Ο σεφ ήταν δολοφόνος με διπλή ταυτότητα

Απίστευτη ιστορία εξιχνίασης εγκλήματος, που παραπέμπει σε αμερικανική τηλεοπτική σειρά.

Ο σεφ ήταν δολοφόνος με διπλή ταυτότητα
-

Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, της 84χρονης Μαρίας Καπλανίδου από την Κω, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου ο 50χρονος Η.Ι., στον οποίον επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το αίτημα του κατηγορούμενου για αναγνώριση ελαφρυντικών απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (4-3).

Ο 50χρονος είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2017 στη Ρόδο, μετά από εκτέλεση εντάλματος, για τη δολοφονία της ηλικιωμένης το 1998. Εργαζόταν επί σειρά ετών ως μάγειρας σε ταβέρνα της Μεσαιωνικής Πόλης, ενώ χρησιμοποιούσε ταυτότητα με άλλα στοιχεία. Πρόκειται για έγγαμο πατέρα τριών παιδιών.

Ο δράστης το πρωί της 3ης Ιουλίου εισήλθε στο σπίτι του θύματος, στην Κω, έσκισε τη σήτα του παραθύρου, το οποίο βρισκόταν στο πίσω μέρος του σπιτιού και ήταν ανοιχτό. Η γυναίκα τον αντιλήφθηκε και συνεπλάκη μαζί του, με αποτέλεσμα να την χτυπήσει πολλαπλά και τόσο άσχημα που προκλήθηκε ο θάνατός της, από εγκεφαλική αιμορραγία.

Μία μέρα αργότερα, στις 4 Ιουλίου το 1998, συνεργείο σήμανσης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξερεύνησε το χώρο και συνέλεξε αποτυπώματα, κάποια από τα οποία ήταν ματωμένα.

Στις 21 Αυγούστου του 2001 η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών γνωστοποίησε στο Τμήμα Ασφαλείας της Κω ότι τα δύο αιματηρά αποτυπώματα που είχαν βρεθεί στο διάδρομο του σπιτιού της ηλικιωμένης ταυτίζονται με δακτυλοσκοπικά αποτυπώματα από τα αρχεία της Υπηρεσίας, του δεξιού δείκτη της δεξιάς παλάμης του κατηγορούμενου.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι επρόκειτο για ατύχημα. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)