Γενικά

10 Μαΐου 2017 11:42

Η ΕΚΑΜ στην πρώτη πεντάδα διεθνούς διαγωνισμού κομάντος (βίντεο)

Σπουδαία διάκριση για την ΕΚΑΜ και την ΕΛ.ΑΣ. Ξεπέρασε τις ΗΠΑ και όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Βίντεο από τις εντυπωσιακές διαγωνιστικές ασκήσεις.

Η ΕΚΑΜ στην πρώτη πεντάδα διεθνούς διαγωνισμού κομάντος (βίντεο)
-

Εξαιρετική διάκριση πέτυχε η Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΕΑΔ) σε διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Αμάν της Ιορδανίας, από τις 30 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου.

Η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε μέρος στο διαγωνισμό με ομάδα της ΕΚΑΜ, η οποία κατέκτησε την πέμπτη θέση, σε συνολική κατάταξη 37 ομάδων ειδικών επιχειρήσεων αστυνομιών από 17 χώρες του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε δύο από τα τρία αγωνίσματα η ελληνική ομάδα κατέκτησε την τρίτη θέση.

Ο διαγωνισμός έγινε σε ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά κέντρα επίλεκτων ομάδων του κόσμου, το KASOT, το οποίο φέρεται να χρηματοδοτείται κατά μεγάλο μέρος από τις ΗΠΑ.

Μεταξύ των 17 χωρών που συμμετείχαν ήταν οι ΗΠΑ και η Κίνα, τέσσερις ευρωπαϊκές, τέσσερις από την Αφρική και οι υπόλοιπες από την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Την πρωτιά κατέκτησε η κινεζική αποστολή, η οποία συμμετείχε σε δύο διαφορετικές επιχειρησιακές ομάδες, όπως έγινε με τις ΗΠΑ και τις περισσότερες χώρες.

Κάθε ομάδα ήταν οκταμελής και η ομάδα της ΕΚΑΜ αποτελείτο από έναν επικεφαλής αξιωματικό και οκτώ επιλεγμένους αστυνομικούς.

Οι 37 ομάδες διαγωνίστηκαν σε επτά διαφορετικά αγωνίσματα και επιχειρησιακά σενάρια, μεταξύ των οποίων αεροπειρατεία, εισβολή σε κτήριο με τρομοκράτες, ταχύτητα, δύναμη, αντοχή, κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι δύο αμερικάνικες ομάδες δεν κατάφεραν να μπουν στην πρώτη δεκάδα, ενώ καμία από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δεν μπήκε καν στην 15άδα.

Η ΕΚΑΜ ήταν η τρίτη χρονιά που συμμετείχε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Πέρυσι είχε κατακτήσει την όγδοη θέση.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)