Γενικά

05 Μαΐου 2017 07:16

Νύχτα επεισοδίων σε Σούδα και ΒΙΑΛ (βίντεο)

Τραυματίες και προσαγωγές είναι ο απολογισμός των ολονύκτιων επεισοδίων στους δύο προσφυγικούς καταυλισμούς της Χίου. Στο δρόμο οικογένειες με παιδιά.

Νύχτα επεισοδίων σε Σούδα και ΒΙΑΛ (βίντεο)
-

Νύχτα χάους ήταν η χθεσινή στα δύο hot spot της Χίου, στη Σούδα και στη ΒΙΑΛ, όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ προσφύγων. Τουλάχιστον έξι τραυματίες και δώδεκα προσαγωγές είναι ο απολογισμός των εκτεταμένων επεισοδίων.

Λίγο πριν από τις 20:00, το βράδυ της Πέμπτης, πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, που διαμένουν στο hot spot της ΒΙΑΛ. Όταν η είδηση έφτασε στον καταυλισμό της Χίου, οι εκεί φιλοξενούμενοι αραβόφωνοι επιχείρησαν να μεταβούν πεζοί στη ΒΙΑΛ.

Προτού φτάσουν όμως στη Σούδα και ενώ περίπου 150 άτομα βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης της Χίου, σημειώθηκαν επεισόδια στο σημείο, όπου ένας άνδρας από τη Συρία δέχτηκε μαχαιριά, ενώ κινείτο προς το νοσοκομείο της Χίου. Μάλιστα, όπως ο ίδιος δήλωσε, ξέρει τους δράστες της σε βάρος του επίθεσης.

Ακόμα τέσσερα άτομα είχαν στο μεταξύ τραυματιστεί στη ΒΙΑΛ και όλοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο.

Επέμβαση της αστυνομίας, στο μεταξύ, έγινε άμεσα τόσο στη Σούδα, όσο και στο κέντρο της πόλης. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις «σάρωσαν» τη διαδρομή μέχρι τη ΒΙΑΛ, κάνοντας προσαγωγές προσφύγων, προτού φτάσουν στον καταυλισμό.

Παράλληλα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τόσο τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ, όσο και της Σούδας.

Καθ’όλη τη διάρκεια των επεισοδίων οικογένειες προσφύγων, κυρίως από τη Συρία, έφυγαν από τη ΒΙΑΛ και διανυκτέρευσαν είτε σε ξενοδοχεία, είτε στο δρόμο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ΒΙΑΛ έχουν μείνει κατά κύριο λόγο Αφγανοί, ενώ οι αραβόφωνοι στην μεγάλη πλειονότητά τους βρίσκονται στον καταυλισμό της Σούδας.

ΝΔ: Η απομάκρυνση της ανομίας στη χώρα θα έρθει μόνο με την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ

Τα βέλη του προς την κυβέρνηση εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το περιστατικό. «Για πολλοστή φορά, θεατές στο ίδιο έργο και με τους ίδιους ρόλους: Μια Πολιτεία αδύναμη στο να επιβάλει την τάξη απέναντι σε κάθε παραβατικό μετανάστη και να εμπεδώσει το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες της Χίου. Ένας Υπουργός ψευδόμενος και ανεπαρκής στο να υλοποιήσει μέτρα ουσιαστικής αποσυμφόρησης των νησιών του Βορείου - Ανατολικού Αιγαίου. Και μια Κυβέρνηση ανίκανη στο να προχωρήσει σε ουσιαστικό έλεγχο των όσων μπαίνουν στη χώρα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ. «Η απομάκρυνση της ανομίας στη χώρα θα έρθει μόνο με την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: astraparis.gr, politischios.gr

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)