Γενικά

20 Μαρτίου 2017 14:23

Αποκαλυπτήρια στα Ιεροσόλυμα για τον Πανάγιο Τάφο

Την Τετάρτη θα γίνει η παράδοση του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου. Ποιες οι δύο καινοτομίες του.

Αποκαλυπτήρια στα Ιεροσόλυμα για τον Πανάγιο Τάφο
-

Παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου παραδίδεται την Τετάρτη το έργο αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.

Πρόκειται για ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ, καθώς εκτός από τη συντήρησή του το έργο φέρει και δύο καινοτομίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κορυφή του Κουβουκλίου τοποθετήθηκε σταυρός, ενώ ανοίχτηκε κι ένα παράθυρο στα μάρμαρα του δεύτερου θαλάμου, που βρίσκεται ο τάφος του Ιησού, ώστε να είναι εμφανές στο κοινό ένα μέρος του βράχου.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκε μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους από τη διεπιστημονική ομάδα του ΕΜΠ, ενώ για να υλοποιηθούν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος έπρεπε να εξασφαλίσει τη συμφωνία των άλλων δύο θρησκευτικών κοινοτήτων, του Τάγματος των Φραγκισκανών και των Αρμενίων.

«Αυτό που μας συγκλονίζει όλους είναι ότι ο Τάφος του Ιησού είναι ένας τάφος ζωντανός. Εκπέμπει το μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας κι είναι εκείνο που μας επηρέασε και μπορέσαμε να δουλέψουμε» είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια των εργασιών η επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, Αντωνία Μοροπούλου.

Η τελετή για την παράδοση του έργου αναμένεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα συνεργασίας και ειρήνης σε μια περιοχή με πολλές εντάσεις.

Πανάγιος Τάφος - αποκαλυπτήρια

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)