Συνδικαλιστικά

18 Μαρτίου 2017 18:37

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα (φωτο)

Διαδηλωτές έριξαν κόκκινες μπογιές ανάμεσα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην πρεσβεία της Αυστρίας. Αντιρατσιστική συγκέντρωση  και στην Θεσσαλονίκη.

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα (φωτο)
-

Ηχηρό και μαζικό μήνυμα κατά του ρατσισμού και του φασισμού έστειλαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας δράσης κατά του ρατσισμού, του φασισμού και της φτώχειας.

Το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατέληξε στα γραφεία της ΕΕ.

Ορισμένοι διαδηλωτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ευρωπαϊκή πολιτική στο προσφυγικό ζήτημα έριξαν κόκκινες μπογιές ανάμεσα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην πρεσβεία της Αυστρίας.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των ρατσιστικών συμπεριφορών, του φασισμού των διακρίσεων.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, πρωτοβάθμια σωματεία, μεταναστευτικές κοινότητες καθώς και μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι.

συλλαλητήριο - Ομόνοια - αντιρατσιστικό

Οι φορείς που συμμετείχαν στο κάλεσμά τους διαδήλωσαν, όπως ανέφεραν, «ενάντια στον ρατσισμό, τη στοχοποίηση προσφύγων- μεταναστών, στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή», καθώς και «για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών».

συλλαλητήριο - Ομόνοια - αντιρατσιστικό

συλλαλητήριο - Ομόνοια - αντιρατσιστικό

συλλαλητήριο - Ομόνοια - αντιρατσιστικό

συλλαλητήριο - Ομόνοια - αντιρατσιστικό

Αντιρατσιστική συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη

Αντιρατσιστική συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συλλογικότητες της πόλης.

Η πορεία κινήθηκε από τις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Νίκης και από εκεί στην Αριστοτέλους.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)