Γενικά

19 Φεβρουαρίου 2017 18:00

Πορεία υποστηρικτών του ηγούμενου της Μονής Εσφιγμένου (βίντεο)

Εκατοντάδες αψήφησαν τη βροχή και διαδήλωσαν υπέρ του καταδικασμένου σε φυλάκιση ηγούμενου της Μονής Εσφιγμένου.

Πορεία υποστηρικτών του ηγούμενου της Μονής Εσφιγμένου (βίντεο)
-

Πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης έκαναν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής περίπου 600 άτομα που συμπαραστέκονται στον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους.

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ποινή κάθειρξης είκοσι ετών, που επιβλήθηκε στον ηγούμενο της παλιάς Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, καθώς και σε έναν ακόμα μοναχό της ίδιας Αδελφότητας.

Οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν τον Ιούλιο του 2013 στο αντιπροσωπείο (κονάκι) της Μονής, στις Καρυές.

Η πορεία ξεκίνησε από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και ακολούθησε την Εγνατία, για να φτάσει στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης μέσω της Αντιγονιδών.

πορεία -  υποστηρικτές - Μονή Εσφιγμένου - Θεσσαλονίκη

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν τα μέλη των συλλόγων «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», καθώς και «Φίλοι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου».

πορεία -  υποστηρικτές - Μονή Εσφιγμένου - Θεσσαλονίκη

Σε κάποια φάση ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών επιχείρησε να προσεγγίσει το σημείο, στο οποίο διαδήλωναν οι διαμαρτυρόμενοι, όμως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους απομόνωσαν.

πορεία -  υποστηρικτές - Μονή Εσφιγμένου - Θεσσαλονίκη

Η πορεία κατέληξε μπροστά στο υπουργείο, όπου εκπρόσωποί της παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον φρουρό του.

Φωτο, βίντεο: thestival.gr, thessnews.gr

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)