Γενικά

19 Φεβρουαρίου 2017 12:53

Κονιόρδου: Ο οίκος Gucci απέρριψε τα μνημεία που αντιπροτείναμε

"Είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρήσουμε ακέραια τη συμβολική αξία της Ακρόπολης", τονίζει υπερασπιζόμενη την απόφαση του ΚΑΣ.

Κονιόρδου: Ο οίκος Gucci απέρριψε τα μνημεία που αντιπροτείναμε
-

«Η Ελλάδα, ακριβώς χάρη στον πολιτισμό της, αντιστέκεται δυναμικά», δηλώνει η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, σε συνέντευξή της που φιλοξενεί η ιταλική εφημερίδα Il Manifesto.

Αναφορικά με την απόφαση του ΚΑΣ, που δεν διέθεσε την Ακρόπολη για επίδειξη μόδας, η υπουργός στηρίζει απόλυτα το όλο σκεπτικό και εξηγεί στην ιταλική εφημερίδα ότι πρόκειται για μοναδικό μνημείο στον κόσμο.

«Δεν πρόκειται μόνον για εθνική υπερηφάνεια. Συμφωνώ πλήρως με την απόφαση, η οποία ελήφθη από το ΚΑΣ, διότι πρόκειται για το μνημείο σύμβολο της Δημοκρατίας. Είμαστε υποχρεωμένοι, κατά συνέπεια, να διατηρήσουμε ακέραια τη συμβολική του αξία» τόνισε η υπουργός.

Η ίδια έκανε γνωστό ότι στον Οίκο Gucci προτάθηκαν ως εναλλακτική άλλα μνημεία για να πραγματοποιηθεί η επίδειξη μόδας, τα οποία όμως απέρριψε.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)