Γενικά

02 Φεβρουαρίου 2017 18:18

Θεσσαλονίκη: Καρέ-καρέ η άφιξη του μετροπόντικα στον σταθμό “Ανάληψη” (βίντεο)

Σημαντική ημέρα για τη Θεσσαλονίκη! Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της πρώτης σήραγγας της βασικής γραμμής του μετρό.

Θεσσαλονίκη: Καρέ-καρέ η άφιξη του μετροπόντικα στον σταθμό “Ανάληψη” (βίντεο)
-

Σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για τους Θεσσαλονικείς αφού ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης η διάνοιξη της πρώτης από τις δύο «δίδυμες» σήραγγες της βασικής γραμμής του μετρό της πόλης, ένα έργο που περιμένουν με ανυπομονησία να ολοκληρωθεί.

O μετροπόντικας έφτασε σήμερα στον σταθμό «Ανάληψη», αφού διήνυσε τα 1.800 μέτρα που απέμεναν, σηματοδοτώντας συμβολικά την οριστική και αμετάκλητη ολοκλήρωση του έργου, το οποίο θα αλλάξει ριζικά την ποιότητα των συγκοινωνιακών υποδομών της πόλης.

Η διάνοιξη της βασικής γραμμής είναι το βασικότερο από τα έργα πολιτικού μηχανικού που όφειλαν να ολοκληρωθούν ως τον Μάρτιο, καθώς είχαν χρηματοδοτηθεί από το προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Η βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης έχει μήκος 9,6 χιλιομέτρων και 13 σταθμούς και το πρώτο τμήμα της εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει στα τέλη του 2020.

διάνοιξη  σήραγγας - μετρό - Θεσσαλονίκη - Ανάληψη - σταθμός

Η ολοκλήρωση της διάνοιξης της σήραγγας έγινε παρουσία του Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, οποίος  συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννη Μυλόπουλο, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό Α.Ε. Θόδωρο Παπαδόπουλο, υπογράμμισε στις δηλώσεις ότι η δίδυμη σήραγγα θα ολοκληρωθεί προς τα τέλη του επόμενου μήνα και υποσχέθηκε ότι όλο το έργο θα είναι έτοιμο το 2020.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)